ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Morney Soslu Poşe Yumurta Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003120)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:48 AM

Morney Soslu Poşe Yumurta Tarifi
 
MORNEY SOSLU POŞE YUMURTA

Kaynar suya kırılarak pişirilmiş ve sertleşince delikli kepçe ile tabağa alınmış yumurtaların üstlerine morney sos dökülerek hazırlanır.
Morney sos: Unu margarinle kavurup süt ekleyin ve karıştırarak pişirin. Sos ılınınca yumurta ve tuz ilave ederek iyice karıştırın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:49 AM

Morney Soslu Poşe Yumurta Tarifi
 
Morney Soslu Dil Balığı Tarifi

750 gr - 1 kg dilbalığı filetosu (kılçıkları temizlenmiş)
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı balık suyu
1 kg ıspanak
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

Morney sosu:
2+1/2 su bardağı sıcak Beşamel sos
60 gr (1/2 su badağı) rendelenmiş kaşar peyniri
60 gr (1/2 su bardağı) rendelenmiş gravyer peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.
Balık filetolarını orta boy bir kaba yerleştirip üstüne tuzun ve biberin yarısını serpiniz. Kaynatılmış balık suyunu filetoların üstüne dökünüz. Alüminyum bir kağıtla kabın üstünü kapatıp fırına yerleştirerek 8-12 dakika pişiriniz.
Yıkanıp temizlenmiş ama kurulanmamış ıspanakları bir tencereye yerleştirerek su eklemeden hafif ateşte 6 dakika, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Ispanakları, sularını bir kevgirden iyice süzüp elinizle de sıktıktan ve yeterince soğuttuktan sonra, bir tahta üstüne yerleştirerek kıyınız.
Aynı tencerede tereyağı hafif ateşte eritip doğranmış ıspanakları, kalan tuzu ve biberi ekleyerek iyice karıştırınız.
Geniş bir fırın tepsisine sıcak ıspanakları yerleştirip fırından balıkları çıkararak sıcak ıspanakların üstüne yan yana diziniz. Tepsinin üstünü alüminyum kağıtla kapatınız; fırının sıcaklığını düşürüp (130°C) tepsiyi soğumaması için fırının en alt katında bekletiniz.
Önce ızgaranızı iyice ısıtınız. Orta boy bir tencereye sıcak beşamel sosu, kaşar peyniri, gravyer peyniri, tuzu ve biberi koyup hafif ateşte karıştırarak 3 - 4 dakika, kaynayana kadar ısıtınız.
Fırından tepsiyi çıkarıp üstünde alüminyum kağıdı alarak hazırladığınız morney sosu, balık filetolarının üstüne dökünüz.
Tepsiyi fırın ızgarasının altına sürüp 2 - 3 dakika daha pişirdikten sonra servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.