Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beyti, kabap, sarma, tarifi

Sarma Beyti Kabap Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sarma Beyti Kabap Tarifi

Sarma Beyti Kabap Tarifi

250 gr kıyma
1 adet minik soğan
4-5 dal maydanoz
Karabiber, tuz
2 adet lavaş yufkası
Üzeri için:
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

Kıyma, rende soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber yoğrulur 2 parçaya ayrılılır Her parça adana kebap yapar gibi şişe, 1 karış boyunda geçirilir Izgarada ya da mangalda pişirilir Köfte şişten çıkarılır, lavaşa sarılır Servis tabağına konur, 2 parmak eninde, bıçakla dilimlenir Diğer tarafta üst malzemesi, sos kabında bir taşım kaynatılır ve kebabın üzerine gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Sarma Beyti Kabap Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Sarma Beyti Kabap Tarifi

Malzemeler:
600 grorta yağlı kuzu kıyma
4 diş sarımsak
15 demet maydonoz
4 adet lavaş
yeterince tuz
garnitür olarak:
sivri biber
domates
yoğurt
Lavaşlar için:
3 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Kemiksiz kuzu etini bıçakla kıyma haline getirdim
Saımsakların kabuklarını soydum,yıkadım ve ezdim
Maydonozları ayıklayıp yıkayıp incecik doğradımÖncelikle domates ve biberleri yıkayıp Izgarada közledim
Maynozun yarısını,eti,ezilmiş sarımsak ve tuzu yoğurdumÇöp şişlere geçirdimIzgarada pişirdim
Tereyağını erittimYumurta fırçası yardımıyla lavaşları yağladımKullanmadığım maydonozları bir tepsiye yaydımHer bir lavaşı yağladıktan sonra bu tepsiye aldım ve elimle lavaşların üzerine maydonozların yapışması için bastırdım
Şişte pişirdiğim kebabı lavaşın ortasına sarıp rulo şekli verdim
Çapraz şekilde dilimleyip servis tabağına yerleştirdimDaha önceden közlediğim biber ve domatesleri yerleştirdimTabağın ortasına yoğurt ilave ettimSıcak sıcak servis yaptım
Afiyet olsun,

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com