![]() |
Sarma Beyti Kabap Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarma Beyti Kabap TarifiSarma Beyti Kabap Tarifi 250 gr kıyma 1 adet minik soğan 4-5 dal maydanoz Karabiber, tuz 2 adet lavaş yufkası Üzeri için: 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz Kıyma, rende soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sarma Beyti Kabap Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarma Beyti Kabap Tarifi![]() Malzemeler: 600 gr ![]() 4 diş sarımsak 1 ![]() 4 adet lavaş yeterince tuz garnitür olarak: sivri biber domates yoğurt Lavaşlar için: 3 çorba kaşığı tereyağı Yapılışı: Kemiksiz kuzu etini bıçakla kıyma haline getirdim ![]() Saımsakların kabuklarını soydum,yıkadım ve ezdim ![]() Maydonozları ayıklayıp yıkayıp incecik doğradım ![]() ![]() Maynozun yarısını,eti,ezilmiş sarımsak ve tuzu yoğurdum ![]() ![]() ![]() Tereyağını erittim ![]() ![]() ![]() ![]() Şişte pişirdiğim kebabı lavaşın ortasına sarıp rulo şekli verdim ![]() Çapraz şekilde dilimleyip servis tabağına yerleştirdim ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun, |
![]() |
![]() |
|