![]() |
Sarma Beyti Kabap Tarifi
Sarma Beyti Kabap Tarifi
250 gr kıyma 1 adet minik soğan 4-5 dal maydanoz Karabiber, tuz 2 adet lavaş yufkası Üzeri için: 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz Kıyma, rende soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber yoğrulur. 2 parçaya ayrılılır. Her parça adana kebap yapar gibi şişe, 1 karış boyunda geçirilir. Izgarada ya da mangalda pişirilir. Köfte şişten çıkarılır, lavaşa sarılır. Servis tabağına konur, 2 parmak eninde, bıçakla dilimlenir. Diğer tarafta üst malzemesi, sos kabında bir taşım kaynatılır ve kebabın üzerine gezdirilir. |
Sarma Beyti Kabap Tarifi
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 600 gr.orta yağlı kuzu kıyma 4 diş sarımsak 1.5 demet maydonoz 4 adet lavaş yeterince tuz garnitür olarak: sivri biber domates yoğurt Lavaşlar için: 3 çorba kaşığı tereyağı Yapılışı: Kemiksiz kuzu etini bıçakla kıyma haline getirdim. Saımsakların kabuklarını soydum,yıkadım ve ezdim. Maydonozları ayıklayıp yıkayıp incecik doğradım.Öncelikle domates ve biberleri yıkayıp Izgarada közledim. Maynozun yarısını,eti,ezilmiş sarımsak ve tuzu yoğurdum.Çöp şişlere geçirdim.Izgarada pişirdim. Tereyağını erittim.Yumurta fırçası yardımıyla lavaşları yağladım.Kullanmadığım maydonozları bir tepsiye yaydım.Her bir lavaşı yağladıktan sonra bu tepsiye aldım ve elimle lavaşların üzerine maydonozların yapışması için bastırdım. Şişte pişirdiğim kebabı lavaşın ortasına sarıp rulo şekli verdim. Çapraz şekilde dilimleyip servis tabağına yerleştirdim.Daha önceden közlediğim biber ve domatesleri yerleştirdim.Tabağın ortasına yoğurt ilave ettim.Sıcak sıcak servis yaptım. Afiyet olsun, |