ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sarma Beyti Kabap Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003108)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:50 AM

Sarma Beyti Kabap Tarifi
 
Sarma Beyti Kabap Tarifi

250 gr kıyma
1 adet minik soğan
4-5 dal maydanoz
Karabiber, tuz
2 adet lavaş yufkası
Üzeri için:
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

Kıyma, rende soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber yoğrulur. 2 parçaya ayrılılır. Her parça adana kebap yapar gibi şişe, 1 karış boyunda geçirilir. Izgarada ya da mangalda pişirilir. Köfte şişten çıkarılır, lavaşa sarılır. Servis tabağına konur, 2 parmak eninde, bıçakla dilimlenir. Diğer tarafta üst malzemesi, sos kabında bir taşım kaynatılır ve kebabın üzerine gezdirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:51 AM

Sarma Beyti Kabap Tarifi
 




http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
600 gr.orta yağlı kuzu kıyma
4 diş sarımsak
1.5 demet maydonoz
4 adet lavaş
yeterince tuz
garnitür olarak:
sivri biber
domates
yoğurt
Lavaşlar için:
3 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Kemiksiz kuzu etini bıçakla kıyma haline getirdim.
Saımsakların kabuklarını soydum,yıkadım ve ezdim.
Maydonozları ayıklayıp yıkayıp incecik doğradım.Öncelikle domates ve biberleri yıkayıp Izgarada közledim.
Maynozun yarısını,eti,ezilmiş sarımsak ve tuzu yoğurdum.Çöp şişlere geçirdim.Izgarada pişirdim.
Tereyağını erittim.Yumurta fırçası yardımıyla lavaşları yağladım.Kullanmadığım maydonozları bir tepsiye yaydım.Her bir lavaşı yağladıktan sonra bu tepsiye aldım ve elimle lavaşların üzerine maydonozların yapışması için bastırdım.
Şişte pişirdiğim kebabı lavaşın ortasına sarıp rulo şekli verdim.
Çapraz şekilde dilimleyip servis tabağına yerleştirdim.Daha önceden közlediğim biber ve domatesleri yerleştirdim.Tabağın ortasına yoğurt ilave ettim.Sıcak sıcak servis yaptım.
Afiyet olsun,


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.