![]() |
Safran Yoğurt Soslu Kuzu Fırın Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Safran Yoğurt Soslu Kuzu Fırın TarifiSafran Yoğurt Soslu Kuzu Fırın (mikrodalga) 600 g kuzu eti (bütün yağlan alınıp, kuşbaşı doğranmış) 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/4 tatlı kaşığı safran (ya da zerdeçal) 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış) 3/4 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı) 4 kırmızı turp (ince dilimlenmiş; süsleme için) 2 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış; süsleme için) Kuşbaşı etler, sarımsak, safran, mısır nişastası, acı sivribiber parçaları ve yoğurdu bir fırın kabında karıştırıp, kabın üstünü örterek buzdolabına kaldırın ve 4 saat soğutun ![]() Soğutma süresinin bitiminde kabı buzdolabından alıp, üstünü alüminyum folyoyla örterek, fırına verin ve, etleri % 50 ısıtılmış fırında 15 dakika (her 5 dakikada bir karıştırarak) pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|