Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırın, kuzu, safran, soslu, tarifi, yoğurt

Safran Yoğurt Soslu Kuzu Fırın Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safran Yoğurt Soslu Kuzu Fırın Tarifi



Safran Yoğurt Soslu Kuzu Fırın (mikrodalga)

600 g kuzu eti (bütün yağlan alınıp, kuşbaşı doğranmış)
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı safran (ya da zerdeçal)
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış)
3/4 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı)
4 kırmızı turp (ince dilimlenmiş; süsleme için)
2 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış; süsleme için)

Kuşbaşı etler, sarımsak, safran, mısır nişastası, acı sivribiber parçaları ve yoğurdu bir fırın kabında karıştırıp, kabın üstünü örterek buzdolabına kaldırın ve 4 saat soğutun
Soğutma süresinin bitiminde kabı buzdolabından alıp, üstünü alüminyum folyoyla örterek, fırına verin ve, etleri % 50 ısıtılmış fırında 15 dakika (her 5 dakikada bir karıştırarak) pişirin Kabı fırından alıp, bir kenarda 5 dakika beklettikten sonra, iyice karıştırın Kırmızı turp dilimleri ve taze soğanlarla süsleyerek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.