![]() |
Safran Yoğurt Soslu Kuzu Fırın Tarifi
Safran Yoğurt Soslu Kuzu Fırın (mikrodalga)
600 g kuzu eti (bütün yağlan alınıp, kuşbaşı doğranmış) 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/4 tatlı kaşığı safran (ya da zerdeçal) 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış) 3/4 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı) 4 kırmızı turp (ince dilimlenmiş; süsleme için) 2 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış; süsleme için) Kuşbaşı etler, sarımsak, safran, mısır nişastası, acı sivribiber parçaları ve yoğurdu bir fırın kabında karıştırıp, kabın üstünü örterek buzdolabına kaldırın ve 4 saat soğutun. Soğutma süresinin bitiminde kabı buzdolabından alıp, üstünü alüminyum folyoyla örterek, fırına verin ve, etleri % 50 ısıtılmış fırında 15 dakika (her 5 dakikada bir karıştırarak) pişirin. Kabı fırından alıp, bir kenarda 5 dakika beklettikten sonra, iyice karıştırın. Kırmızı turp dilimleri ve taze soğanlarla süsleyerek, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.