ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Safran Yoğurt Soslu Kuzu Fırın Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003012)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:07 AM

Safran Yoğurt Soslu Kuzu Fırın Tarifi
 
Safran Yoğurt Soslu Kuzu Fırın (mikrodalga)

600 g kuzu eti (bütün yağlan alınıp, kuşbaşı doğranmış)
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı safran (ya da zerdeçal)
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış)
3/4 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı)
4 kırmızı turp (ince dilimlenmiş; süsleme için)
2 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış; süsleme için)

Kuşbaşı etler, sarımsak, safran, mısır nişastası, acı sivribiber parçaları ve yoğurdu bir fırın kabında karıştırıp, kabın üstünü örterek buzdolabına kaldırın ve 4 saat soğutun.
Soğutma süresinin bitiminde kabı buzdolabından alıp, üstünü alüminyum folyoyla örterek, fırına verin ve, etleri % 50 ısıtılmış fırında 15 dakika (her 5 dakikada bir karıştırarak) pişirin. Kabı fırından alıp, bir kenarda 5 dakika beklettikten sonra, iyice karıştırın. Kırmızı turp dilimleri ve taze soğanlarla süsleyerek, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.