Bezelyeli Etli Güveç Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Etli Güveç TarifiBezelyeli Etli Güveç Tarifi Malzemeler :
İçine sıvıyağ dökün ve eti koyun Bir müddet kavurun Soğanları ve sarımsakları iri doğrayın Güvece ekleyin Havuçları küp küp doğrayın ve güvece koyun Bezelyeyi ekleyin Patatesleri soyun Patatesi, biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın Biberleri ve patatesleri de koyun Domatesi en son ilave edin Defne yaprağını, tane karabiberi ve tuzunu atın 1-1,5 su bardağı kadar sıcak suyunu ilave edin Yağlı kağıdı güvecin içine kapatın Üzerine de iki kat alüminyum folyo kapatın Ocakta yarım saat kadar pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
|
|
|
|