ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bezelyeli Etli Güveç Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002959)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:15 AM

Bezelyeli Etli Güveç Tarifi
 
Bezelyeli Etli Güveç Tarifi

Malzemeler :
  • 500 Gr. Kemikli Et
    Yarım Kg. Bezelye
    3 Patates
    3 Havuç
    3 Domates
    4 Yeşil Biber
    1 Kırmızı Biber
    2 Soğan
    6 Diş Sarımsak
    1 Çorba K. Biber Salçası
    Tane Karabiber
    Defne Yaprağı
    Zeytinyağı
    Tuz
Hazırlanışı Güvecinizi ocakta ısıtın. İçine sıvıyağ dökün ve eti koyun. Bir müddet kavurun. Soğanları ve sarımsakları iri doğrayın. Güvece ekleyin. Havuçları küp küp doğrayın ve güvece koyun. Bezelyeyi ekleyin. Patatesleri soyun. Patatesi, biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın. Biberleri ve patatesleri de koyun.

Domatesi en son ilave edin. Defne yaprağını, tane karabiberi ve tuzunu atın. 1-1,5 su bardağı kadar sıcak suyunu ilave edin. Yağlı kağıdı güvecin içine kapatın. Üzerine de iki kat alüminyum folyo kapatın. Ocakta yarım saat kadar pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.