Mezit Tava Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mezit Tava TarifiMezit Tava Tarifi 8 mezit balığı (temizlenip, yıkanmış) 4 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı rafine yağ 2 orta boy limon (dilimlenmiş) 1 demet maydanoz Balıkları tuzlayıp, una bulayınız Fazla ununu silkeleyip bir kenara koyunuz Bir tavada rafine yağı kızdırınız Balıkların her iki yanlarını kızgın yağda 4-5 dakika kızartınız Tavayı ateşten alıp, balıkları, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis ediniz Not: Mezit tavayı, yanında yeşil salata ya da roka salatasıyla servis edebilirsiniz
|
|
|
|