![]() |
Mezit Tava Tarifi
Mezit Tava Tarifi
8 mezit balığı (temizlenip, yıkanmış) 4 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı rafine yağ 2 orta boy limon (dilimlenmiş) 1 demet maydanoz Balıkları tuzlayıp, una bulayınız. Fazla ununu silkeleyip bir kenara koyunuz. Bir tavada rafine yağı kızdırınız. Balıkların her iki yanlarını kızgın yağda 4-5 dakika kızartınız. Tavayı ateşten alıp, balıkları, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis ediniz. Not: Mezit tavayı, yanında yeşil salata ya da roka salatasıyla servis edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.