Portakallı Pisi Balığı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Pisi Balığı TarifiPortakallı Pisi Balığı 1 pisi balığı (750 g - 1 kg, içi temizlenmiş) 1 iri portakal (kabuğu beyaz bölümleri bütünüyle alınarak soyulup, yuvarlak dilimlenmiş) 1 portakalın kabuğu (ince şeritler halinde kesilmiş) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış) 1 çorba kaşığı karışık baharatlı ot (maydanoz, dereotu, vb ; ince kıyılmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) birkaç maydanoz ve dereotu dalı (süsleme için) Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın Pisi balığının her iki yanındaki derisini soyup atın Başını ve her iki yanındaki yüzgeçleri de kesip attıktan sonra, balığı soğuk su altında yıkayarak, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın Ateşe dayanıklı bir servis tabağını hafifçe yağlayıp, pisibalığını tabağa yerleştirin Portakal dilimlerini balığın üstüne hafifçe birbirinin üstüne binecek biçimde döşeyin Erimiş tereyağını balığın üstünde gezdirip, ince kıyılmış otları serpiştirin Tuzu ve karabiberi serpip, tabağı alüminyum folyoyla örterek fırına verin ve pisi balığını, çatalla dokunulduğunda kolayca ayrılacak kadar (25 - 30 dakika) pişirin Tabağı fırından alıp, maydanoz - dereotu dalları ve portakal kabuğu şeritleriyle süsleyerek, bekletmeden servis yapın
|
|
Portakallı Pisi Balığı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Pisi Balığı Tarifi2 portakal 8 parça pisi balığı filetosu 25 gr tuz ve karabiberli un 50 gr Teremyağ Biraz maydanoz 1 çay kaşığı limon suyu Portakalı soyun enine doğru ince dilimleyin Biraz su ile birlikte hafifçe ısıtın Filetoları yıkayıp kurulayın ve una bulayın Bir tavayı kızdırıp tereyağ koyun, filetoları tava yapın Balıkları sıcak bir servis tabağına koyun Portakal dilimleri ile süsleyin Geri kalan Teremyağını temiz bir kapta kızdırıp limon suyu ve kıyılmış maydanoz ilave edin Balıkların üstüne döküp servis yapın
|
|
|
|