ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Portakallı Pisi Balığı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002899)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:25 AM

Portakallı Pisi Balığı Tarifi
 
Portakallı Pisi Balığı

1 pisi balığı (750 g - 1 kg, içi temizlenmiş)
1 iri portakal (kabuğu beyaz bölümleri bütünüyle alınarak soyulup, yuvarlak dilimlenmiş)
1 portakalın kabuğu (ince şeritler halinde kesilmiş)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış)
1 çorba kaşığı karışık baharatlı ot (maydanoz, dereotu, vb.; ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
birkaç maydanoz ve dereotu dalı (süsleme için)

Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın. Pisi balığının her iki yanındaki derisini soyup atın. Başını ve her iki yanındaki yüzgeçleri de kesip attıktan sonra, balığı soğuk su altında yıkayarak, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın.
Ateşe dayanıklı bir servis tabağını hafifçe yağlayıp, pisibalığını tabağa yerleştirin. Portakal dilimlerini balığın üstüne hafifçe birbirinin üstüne binecek biçimde döşeyin.
Erimiş tereyağını balığın üstünde gezdirip, ince kıyılmış otları serpiştirin. Tuzu ve karabiberi serpip, tabağı alüminyum folyoyla örterek fırına verin ve pisi balığını, çatalla dokunulduğunda kolayca ayrılacak kadar (25 - 30 dakika) pişirin.
Tabağı fırından alıp, maydanoz - dereotu dalları ve portakal kabuğu şeritleriyle süsleyerek, bekletmeden servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:25 AM

Portakallı Pisi Balığı Tarifi
 
2 portakal

8 parça pisi balığı filetosu

25 gr. tuz ve karabiberli un

50 gr. Teremyağ

Biraz maydanoz

1 çay kaşığı limon suyu

Portakalı soyun enine doğru ince dilimleyin. Biraz su ile birlikte hafifçe ısıtın. Filetoları yıkayıp kurulayın ve una bulayın. Bir tavayı kızdırıp tereyağ koyun, filetoları tava yapın. Balıkları sıcak bir servis tabağına koyun. Portakal dilimleri ile süsleyin. Geri kalan Teremyağını temiz bir kapta kızdırıp limon suyu ve kıyılmış maydanoz ilave edin. Balıkların üstüne döküp servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.