Etli Pirinç Yahnisi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Pirinç Yahnisi TarifiETLİ PİRİNÇ YAHNİSİ Tarifi 300 gr Hoşlanmış Pirinç 400 gr Kuşbaşılık Et 2 Domates 1 Soğan 1 Havuç Etimiz, Kuşbaşı şeklinde kesilir Genel Kızartma kaidelerine uygun olarak, kızartma gereci kızdırılır (20x5 veya 24x6) Etimizin her tarafı tavada çevrilerek, kızartma kaidelerine uygun olarak hafif pembe oluncaya kadar kızartılır Bilâhare üzerine, ufak parçalar halinde kesilmiş Domates, Soğan ve Havuç karıştırıldıktan sonra kapak kapatılır En kısık ateşte 20 dakika Tam pişirmesi yapılır Kapak açılarak Et ve Sebze karışımına, pirinç ilave edilerek, karıştırılır ve kapak tekrar kaptılır 10 dakika daha pişirilir
|
|
|
|