Minekop İzgara Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Minekop İzgara TarifiMinekop Izgara Tarifi 8 minekop filetosu 1/4 su bardağı rafine yağ 1/2 limonun suyu 1 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) önce ızgaranızı kızdırınız Minekop filetolarını tuzlayıp, üstlerine limon suyunu serpiniz Balıkları hafifçe una bulayıp, fazla ununu atmak için silkeleyiniz Unlanmış balıkların her iki yanlarını ızgarada 4-5 dakika, ara-sıra bir fırçayla yağlayarak ızgara ediniz Balıkları ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, üstlerine kıyılmış maydanozu serperek servis ediniz Not: Karadeniz kıyılarının bu güzel ve lezzetli balığının en güzel hazırlanış biçimlerinden biri de ızgarasıdır
|
|
|
|