![]() |
Minekop İzgara Tarifi
Minekop Izgara Tarifi
8 minekop filetosu 1/4 su bardağı rafine yağ 1/2 limonun suyu 1 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) önce ızgaranızı kızdırınız. Minekop filetolarını tuzlayıp, üstlerine limon suyunu serpiniz. Balıkları hafifçe una bulayıp, fazla ununu atmak için silkeleyiniz. Unlanmış balıkların her iki yanlarını ızgarada 4-5 dakika, ara-sıra bir fırçayla yağlayarak ızgara ediniz. Balıkları ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, üstlerine kıyılmış maydanozu serperek servis ediniz. Not: Karadeniz kıyılarının bu güzel ve lezzetli balığının en güzel hazırlanış biçimlerinden biri de ızgarasıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.