Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, tirit

Tirit Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tirit Tarifi



Tirit Tarifi

Süre 40 dk
Kaç Kişilik 5

Malzemeler
Yarım kilo et
Yarım kilo yoğurt
2 Adet soğan
1 Demet maydanoz
1 Adet kurutulmuş ekmek
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet defne yaprağı
4-5 Diş sarımsak
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alın
Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun
Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin
Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişirin
Bayat ekmeği dilimleyin
Fırında hafifçe kıtırlaştırın
2 santimlik kareler halinde kesin
Servis tabağına aktarın
Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin
10 dakika sonra ateşten alın
Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın
Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın
Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın
Ardından üzerine üzerine soğanları koyun
Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Tirit Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tirit Tarifi



Tirit

Malzemeler

Yarım kilo et
Yarım kilo yoğurt
2 Adet soğan
1 Demet maydanoz
1 Adet kurutulmuş ekmek
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet defne yaprağı
4-5 Diş sarımsak
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alın
Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun
Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin
Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişirin
Bayat ekmeği dilimleyin
Fırında hafifçe kıtırlaştırın
2 santimlek kareler halinde kesin
Servis tabağına aktarın
Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin
10 dakika sonra ateşten alın
Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın
Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın
Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın
Ardından üzerine üzerine soğanları koyun
Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Tirit Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tirit Tarifi



Tirit Tarifi

3-4 adet tirit ekmeği (fırına özel yaptırılabildiği gibi evdeki kurumuş ekmek ya da pideleri değerlendirerek de yapabilirsiniz)
Kemikli et
Salça
Tereyağı
Maydonoz
Karabiber
4 adet iri rendelenmiş domates

Bir tencerede kemikli et üzerini basacak kadar su eklenerek pişirilir Diğer yanda bir tavada kızdırılmış olan yağda domates salçası bir iki kez çevrildikten sonra rendelenmiş domateste eklenir biraz kavrulur Maydonozlar ince ince dogranır Pişen kemikli etten etler sıyrılarak didiklenir Daha sonra geniş bir servis tepsisine küp küp doğranmiş tirit ekmeği yada evdeki kurumuş ekmeklerimiz dizilir Üzerine ayırdığımız etsuyu gezdirilir Üzerlerine hazırlanan domates sosu ilave edilir Onun üzerine didiklenmiş etler eklenir Etlerin üzerine maydonozlar serpiştirilir Karabiberi de atılır Servise hazır tirit sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.