![]() |
Tirit Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tirit TarifiTirit Tarifi Süre 40 dk ![]() Kaç Kişilik 5 Malzemeler Yarım kilo et Yarım kilo yoğurt 2 Adet soğan 1 Demet maydanoz 1 Adet kurutulmuş ekmek 2 Çorba kaşığı tereyağı 2 Adet defne yaprağı 4-5 Diş sarımsak Tuz, karabiber Hazırlanışı Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alın ![]() Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun ![]() Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin ![]() Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişirin ![]() Bayat ekmeği dilimleyin ![]() Fırında hafifçe kıtırlaştırın ![]() 2 santimlik kareler halinde kesin ![]() Servis tabağına aktarın ![]() Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin ![]() 10 dakika sonra ateşten alın ![]() Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın ![]() Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın ![]() Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın ![]() Ardından üzerine üzerine soğanları koyun ![]() Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tirit Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tirit TarifiTirit Malzemeler Yarım kilo et Yarım kilo yoğurt 2 Adet soğan 1 Demet maydanoz 1 Adet kurutulmuş ekmek 2 Çorba kaşığı tereyağı 2 Adet defne yaprağı 4-5 Diş sarımsak Tuz, karabiber Hazırlanışı Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alın ![]() Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun ![]() Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin ![]() Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişirin ![]() Bayat ekmeği dilimleyin ![]() Fırında hafifçe kıtırlaştırın ![]() 2 santimlek kareler halinde kesin ![]() Servis tabağına aktarın ![]() Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin ![]() 10 dakika sonra ateşten alın ![]() Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın ![]() Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın ![]() Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın ![]() Ardından üzerine üzerine soğanları koyun ![]() Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın |
![]() |
![]() |
![]() |
Tirit Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tirit TarifiTirit Tarifi 3-4 adet tirit ekmeği (fırına özel yaptırılabildiği gibi evdeki kurumuş ekmek ya da pideleri değerlendirerek de yapabilirsiniz) Kemikli et Salça Tereyağı Maydonoz Karabiber 4 adet iri rendelenmiş domates Bir tencerede kemikli et üzerini basacak kadar su eklenerek pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|