![]() |
Tirit Tarifi
Tirit Tarifi
Süre 40 dk. Kaç Kişilik 5 Malzemeler Yarım kilo et Yarım kilo yoğurt 2 Adet soğan 1 Demet maydanoz 1 Adet kurutulmuş ekmek 2 Çorba kaşığı tereyağı 2 Adet defne yaprağı 4-5 Diş sarımsak Tuz, karabiber Hazırlanışı Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alın. Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun. Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin. Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişirin. Bayat ekmeği dilimleyin. Fırında hafifçe kıtırlaştırın. 2 santimlik kareler halinde kesin. Servis tabağına aktarın. Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin. 10 dakika sonra ateşten alın. Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın. Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın. Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın. Ardından üzerine üzerine soğanları koyun. Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın. |
Tirit Tarifi
Tirit
Malzemeler Yarım kilo et Yarım kilo yoğurt 2 Adet soğan 1 Demet maydanoz 1 Adet kurutulmuş ekmek 2 Çorba kaşığı tereyağı 2 Adet defne yaprağı 4-5 Diş sarımsak Tuz, karabiber Hazırlanışı Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alın. Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun. Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin. Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişirin. Bayat ekmeği dilimleyin. Fırında hafifçe kıtırlaştırın. 2 santimlek kareler halinde kesin. Servis tabağına aktarın. Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin. 10 dakika sonra ateşten alın. Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın. Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın. Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın. Ardından üzerine üzerine soğanları koyun. Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın |
Tirit Tarifi
Tirit Tarifi
3-4 adet tirit ekmeği (fırına özel yaptırılabildiği gibi evdeki kurumuş ekmek ya da pideleri değerlendirerek de yapabilirsiniz) Kemikli et Salça Tereyağı Maydonoz Karabiber 4 adet iri rendelenmiş domates Bir tencerede kemikli et üzerini basacak kadar su eklenerek pişirilir. Diğer yanda bir tavada kızdırılmış olan yağda domates salçası bir iki kez çevrildikten sonra rendelenmiş domateste eklenir biraz kavrulur. Maydonozlar ince ince dogranır. Pişen kemikli etten etler sıyrılarak didiklenir. Daha sonra geniş bir servis tepsisine küp küp doğranmiş tirit ekmeği yada evdeki kurumuş ekmeklerimiz dizilir. Üzerine ayırdığımız etsuyu gezdirilir. Üzerlerine hazırlanan domates sosu ilave edilir. Onun üzerine didiklenmiş etler eklenir. Etlerin üzerine maydonozlar serpiştirilir. Karabiberi de atılır. Servise hazır tirit sıcak sıcak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.