Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, sardalya, tarifi

Sardalya Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardalya Dolması Tarifi



Sardalya Dolması Tarifi

Yarım kilo sardalye
4 taze soğan
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım demet maydanoz
50 gr kaşar peyniri
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber
1 kırmızı soğan

Sardalyeleri temizleyip orta kılçıklarını alın Soğan ve maydanozları ince kıyın Kaşar peynirini rendeleyin Pul biber ve kekikle harmanlayın Sardalyelerin arasına paylaştırın Izgarada iki tarafını da yaklaşık 20 dakika iyice pişirin
Balıkları servis tabağına alın Kırmızı soğanı halka doğrayın Balığın kenarına dizip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Sardalya Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardalya Dolması Tarifi



Sardalya Dolması Tarifi

16 adet irice sardalya balığı
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 baş soğan
3 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
5 dilim bayat ekmek
1 adet yumurtanın beyazı
Yeterince tuz
Kırmızı biber
Sumak
Limon suyu

YAPILIŞI:
Sardalyaların başını koparınız Keskin bir bıçakla sırtını çizerek açınız Buradan yüzgeçlerini, kılçıklarını ve bağırsaklarını çıkarınız Karın derisini yırtmadan bu işlemleri yapınız İyice yıkayıp, durulayınız Kuru bir bezle içini, dışını kurulayınız Bayat ekmeklerin kabuklarını kesip, içini havanda dövünüz İrmik unu inceliğine getiriniz Dereotu ve maydanozu yıkayıp, temizleyiniz Kuru, bozuk yerlerini koparıp atınız Keskin bir bıçakla çok ince kıyınız Soğanı ince ince doğrayınız Kıydığınız soğanları zeytinyağında az bir şey börttürünüz (Börttürmek az bir şey kızartıp haşlamak demektir Ben sote etmek, sote yapmak yerine kullanıyorum) Tavayı ateşten almadan çok ince kıydığınız sarımsakları ilave ediniz Ateşten alıp daha sıcakken içine dövülmüş ekmek içini, yumurtanın beyazını, kıyılmış maydanoz ve dereotunu, damak zevkinize göre tuzunu, biberini, sumağını ekip, iyice karıştırarak bütünleştiriniz Karışımı bir tabağa sıyırıp soğumaya bırakınız Sardalya balıklarını tuzlayıp içlerini yaptığınız bu karışımla doldurunuz
Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağı koyup kızartınız İçlerini doldurduğunuz bu balıkların altını üstünü sarı renk alıncaya kadar her yüzünü ikişer dakika kızartınız Kızarttığınız her balığın üzerine boydan boya bir çizik limon suyu sıkarak sıcak sıcak ikram ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Sardalya Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardalya Dolması Tarifi



Sardalya Dolması Tarifi ( Pirinç )

1 kg iri sardalya
2 limon (enlemesine dilimlenmiş)
1 demet maydanozun sapları
1 demet dereotunun sapları

Harcı :
6 iri soğan (ince doğranmış)
200 gr (1 su bardağı) pirinç (ayıklanıp, yıkanmış)
1 su bardağı rafine yağ
1+1/2 su bardağı su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 kahve kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)

Genişçe bir kaba ayıklanıp, yıkanmış pirinçleri koyunuz Pirincin üstünü kaplayabilecek kadar, ılık su ekleyiniz Su soğuyana kadar pirinçleri içinde bekletiniz Su soğuyunca bir süzgeçten süzüp, pirinçleri bol suda 2-3 kez yıkayarak, bir kenarda bekletiniz
Orta boy bir tencereye rafine yağı koyunuz Orta ateşte yağı ısıtınız Soğanları ekleyip 5 dakika, karıştırarak kavurunuz Yıkanmış pirinci ve dolmalık fıstığı da katıp iyice karıştırınız Tencerenin kapağı kapalı olarak, orta ateşte 20-25 dakika pişiriniz Tencereye 1 su bardağı su ile domates salçasını, kuş üzümünü, tuzu, biberi ve dereotunu ekleyiniz Delikli kepçe ile iyice karıştırdıktan sonra 15-20 dakika, pirinçler suyunu çekip, iyice uzayana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriniz Tencereyi ateşten indiriniz Harcın ılınması için bir kenarda bekletiniz
İçi temizlenmiş, başı ve kılçığı alınmış yıkanıp süzülmüş sardalyalara hazırladığınız soğuttuğunuz harçtan yeteri kadar koyunuz
Geniş tabanlı bir tencerenin dibine maydanoz ve dereotu saplarını ve limon dilimlerini yerleştiriniz Harçla doldurulmuş malıkları üstüne koyup, en üste bir tabak kapatınız Kalan 1/2 su bardağı suyu ekleyip, suyunu çekene pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.