![]() |
Sardalya Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sardalya Dolması TarifiSardalya Dolması Tarifi Yarım kilo sardalye 4 taze soğan 1 tatlı kaşığı kekik Yarım demet maydanoz 50 gr kaşar peyniri 3 yemek kaşığı zeytinyağı Kırmızı pul biber 1 kırmızı soğan Sardalyeleri temizleyip orta kılçıklarını alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balıkları servis tabağına alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sardalya Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sardalya Dolması TarifiSardalya Dolması Tarifi 16 adet irice sardalya balığı 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1 baş soğan 3 diş sarmısak 4 çorba kaşığı zeytinyağı 5 dilim bayat ekmek 1 adet yumurtanın beyazı Yeterince tuz Kırmızı biber Sumak Limon suyu YAPILIŞI: Sardalyaların başını koparınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağı koyup kızartınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sardalya Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sardalya Dolması TarifiSardalya Dolması Tarifi ( Pirinç ) 1 kg iri sardalya 2 limon (enlemesine dilimlenmiş) 1 demet maydanozun sapları 1 demet dereotunun sapları Harcı : 6 iri soğan (ince doğranmış) 200 gr (1 su bardağı) pirinç (ayıklanıp, yıkanmış) 1 su bardağı rafine yağ 1+1/2 su bardağı su 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 kahve kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış) Genişçe bir kaba ayıklanıp, yıkanmış pirinçleri koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencereye rafine yağı koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçi temizlenmiş, başı ve kılçığı alınmış yıkanıp süzülmüş sardalyalara hazırladığınız soğuttuğunuz harçtan yeteri kadar koyunuz ![]() Geniş tabanlı bir tencerenin dibine maydanoz ve dereotu saplarını ve limon dilimlerini yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|