Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
palamut, portakallı, tarifi

Portakallı Palamut Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Palamut Tarifi



Portakallı Palamut Tarifi

Malzemeler:

1 adet palamut balığı
1 çay bardağı portakal suyu
½ çay bardağı limon suyu
½ çay bardağı üzüm sirkesi
2 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı renkli tane biber
½ çay kaşığı tuz
½ demet dereotu

Hazırlanışı:

Ayıklanmış palamut ince olarak 8 parçaya bölünüp tuzlanır Bir kapta portakal suyu, limon suyu, sirke, defneyaprağı ve renkli tane biner karıştırılır Dilimlenmiş palamutlar hazırlanmış olan karışıma katılarak 6 saat üzeri kapalı olarak bekletilir 6 saat bekletilen balıklar daha sonra dereotu ve zeytinyağı ile servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.