![]() |
Portakallı Palamut Tarifi
Portakallı Palamut Tarifi
Malzemeler: 1 adet palamut balığı 1 çay bardağı portakal suyu ½ çay bardağı limon suyu ½ çay bardağı üzüm sirkesi 2 adet defne yaprağı 1 yemek kaşığı renkli tane biber ½ çay kaşığı tuz ½ demet dereotu Hazırlanışı: Ayıklanmış palamut ince olarak 8 parçaya bölünüp tuzlanır. Bir kapta portakal suyu, limon suyu, sirke, defneyaprağı ve renkli tane biner karıştırılır. Dilimlenmiş palamutlar hazırlanmış olan karışıma katılarak 6 saat üzeri kapalı olarak bekletilir. 6 saat bekletilen balıklar daha sonra dereotu ve zeytinyağı ile servise sunulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.