ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Portakallı Palamut Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002675)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:03 AM

Portakallı Palamut Tarifi
 
Portakallı Palamut Tarifi

Malzemeler:

1 adet palamut balığı
1 çay bardağı portakal suyu
½ çay bardağı limon suyu
½ çay bardağı üzüm sirkesi
2 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı renkli tane biber
½ çay kaşığı tuz
½ demet dereotu

Hazırlanışı:

Ayıklanmış palamut ince olarak 8 parçaya bölünüp tuzlanır. Bir kapta portakal suyu, limon suyu, sirke, defneyaprağı ve renkli tane biner karıştırılır. Dilimlenmiş palamutlar hazırlanmış olan karışıma katılarak 6 saat üzeri kapalı olarak bekletilir. 6 saat bekletilen balıklar daha sonra dereotu ve zeytinyağı ile servise sunulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.