|
|
Konu Araçları |
çiftlik, güveçte, kebabı, porsiyonluk, tarifi |
Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı TarifiGüveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı Tarifi Malzemeler :
Un, su ve tuzu geniş bir kapta yoğurun Kıvama gelince hamuru sekize bölün Tavaya sıvıyağ dökün Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp tavada yarım kıvamda pişirin ve bir tabağa alın Doğranmış tavuk etini tavada kavurun Soğanları doğrayın Tavaya ekleyin dilerseniz karabiber de dökebilirsiniz Tavuklar piştikten sonra patates ve havuçları da ekleyin Biberiye ve tuzu da koyduktan sonra iyice karıştırın Sekiz küçük güveci elinizle ıslatın Hazırladığınız iç harcı küçük güveçlere paylaştırın Üzerlerine birer tane domates kurusu koyun Hamurları güveçleri kapatacak kadar açın İçleri koyduğunuz güveçlerin ağzını hamurla kapatın ve tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamuru kızarıncaya kadar pişirin |
|