ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002617)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:12 AM

Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı Tarifi
 
Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı Tarifi

Malzemeler :
  • Yarım Kg. Tavuk But
    2 Havuç
    1 Patates
    1 Su B. Bezelye
    1 Soğan
    5 Diş Sarımsak
    1 Kase Ev Yapımı Konserve Domates
    Domates Kurusu
    Biberiye
    Sıvıyağ
    Tuz
    Tane Karabiber Kapatmak İçin:
    3 Su B. Söke Un
    Tuz
    Su
Hazırlanışı
Un, su ve tuzu geniş bir kapta yoğurun. Kıvama gelince hamuru sekize bölün. Tavaya sıvıyağ dökün. Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp tavada yarım kıvamda pişirin ve bir tabağa alın. Doğranmış tavuk etini tavada kavurun. Soğanları doğrayın. Tavaya ekleyin dilerseniz karabiber de dökebilirsiniz.
Tavuklar piştikten sonra patates ve havuçları da ekleyin. Biberiye ve tuzu da koyduktan sonra iyice karıştırın. Sekiz küçük güveci elinizle ıslatın. Hazırladığınız iç harcı küçük güveçlere paylaştırın.
Üzerlerine birer tane domates kurusu koyun. Hamurları güveçleri kapatacak kadar açın. İçleri koyduğunuz güveçlerin ağzını hamurla kapatın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamuru kızarıncaya kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.