![]() |
Bearnez Soslu Balik Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bearnez Soslu Balik TarifiBEARNEZ SOSLU BALIK 750 gr ![]() 1 adet havuç, 4 - 5 bardak su, Tuz 2 - 3 tane karabiber, Bearnez salçası Hazırlanışı: 1 Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra filetolara ayırınız ![]() 2 Filetolara ayrılmış balıkları yayvan bir kaba koyup muntazam diziniz ![]() 3 Üzerlerine suyu, ayıklanmış soğanı, kazınmış havucu, iri iri koyunuz ![]() 4 Tuz ve biber atıp ağzını kapatın orta hararetli ateşte 15 - 20 dakika haşlayınız ![]() 5 Haşlanan balıkları parçalamadan servis tabağına koyup yanlarına haşlanmış küçük patateskoyunuz ![]() 6 Bearnez sos hazırlayınız ![]() 7 Bearnez sosu salçalığa koyunuz ![]() 8 Balıkları sıcak olarak bearnez sosla servis yapınız ![]() Not: Balıklar filetolara ayrılmadan da kesilerek hazırlanabilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bearnez Soslu Balik Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bearnez Soslu Balik TarifiBearnez Soslu Balık Levrek, kefal, mercan, sinarit gibi balıklardan 800 gram balık filetosu 5 bardak su 1 küçükçe havuç ve soğan Tuz Karabiber SALÇASI: 2 yumurta sarısı 2 kahve fincanı sirke 100 gram tereyağı ya da margarin 1/2 demet maydanoz 1 arpacık soğanı Tuz 1 Baş ve kuyruğu çıkarılmış olarak tartılmış 800 gram balığı keserek ya da balıkçıya kestirerek, her biri aşağı yukarı yüzer gramdan yarım el büyüklüğünde 6 fileto çıkarmalı ve bunları bir tepsiye yerleştirdikten sonra üstlerine 5 bardak su, biber, küçük havuç, soğan ile yarım çorba kaşığı da tuz ilâve etmeli ve üstlerine bir kapak kapatarak, balıklar orta ateşte 20 dakika haşlanmalıdır ![]() ![]() 2 Balıklar haşlanınca; parçalamadan bir delikli kepçe ile tabağa almalı, yanında haşlanmış patates ve salçalık içinde yukarıdaki oranlarda hazırlanmış bearnez salçası olduğu halde sıcak olarak servis yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|