Bearnez Soslu Balik Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bearnez Soslu Balik TarifiBEARNEZ SOSLU BALIK 750 gr balık (Levrek, Kefal, Mercan gibi balıklardan biri), 1 adet havuç, 4 - 5 bardak su, Tuz 2 - 3 tane karabiber, Bearnez salçası Hazırlanışı: 1 Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra filetolara ayırınız 2 Filetolara ayrılmış balıkları yayvan bir kaba koyup muntazam diziniz 3 Üzerlerine suyu, ayıklanmış soğanı, kazınmış havucu, iri iri koyunuz 4 Tuz ve biber atıp ağzını kapatın orta hararetli ateşte 15 - 20 dakika haşlayınız 5 Haşlanan balıkları parçalamadan servis tabağına koyup yanlarına haşlanmış küçük patateskoyunuz 6 Bearnez sos hazırlayınız 7 Bearnez sosu salçalığa koyunuz 8 Balıkları sıcak olarak bearnez sosla servis yapınız Not: Balıklar filetolara ayrılmadan da kesilerek hazırlanabilir |
Bearnez Soslu Balik Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bearnez Soslu Balik TarifiBearnez Soslu Balık Levrek, kefal, mercan, sinarit gibi balıklardan 800 gram balık filetosu 5 bardak su 1 küçükçe havuç ve soğan Tuz Karabiber SALÇASI: 2 yumurta sarısı 2 kahve fincanı sirke 100 gram tereyağı ya da margarin 1/2 demet maydanoz 1 arpacık soğanı Tuz 1 Baş ve kuyruğu çıkarılmış olarak tartılmış 800 gram balığı keserek ya da balıkçıya kestirerek, her biri aşağı yukarı yüzer gramdan yarım el büyüklüğünde 6 fileto çıkarmalı ve bunları bir tepsiye yerleştirdikten sonra üstlerine 5 bardak su, biber, küçük havuç, soğan ile yarım çorba kaşığı da tuz ilâve etmeli ve üstlerine bir kapak kapatarak, balıklar orta ateşte 20 dakika haşlanmalıdır (Aşağı yukarı kiloluk bir ya da daha büyük balıkları yuvarlak kesmek suretiyle haşlamak da olanaklıdır) 2 Balıklar haşlanınca; parçalamadan bir delikli kepçe ile tabağa almalı, yanında haşlanmış patates ve salçalık içinde yukarıdaki oranlarda hazırlanmış bearnez salçası olduğu halde sıcak olarak servis yapmalıdır |
|