ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bearnez Soslu Balik Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002611)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:13 AM

Bearnez Soslu Balik Tarifi
 
BEARNEZ SOSLU BALIK

750 gr. balık (Levrek, Kefal, Mercan gibi balıklardan biri),
1 adet havuç,
4 - 5 bardak su,
Tuz
2 - 3 tane karabiber,
Bearnez salçası

Hazırlanışı:
1 Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra filetolara ayırınız.
2 Filetolara ayrılmış balıkları yayvan bir kaba koyup muntazam diziniz.
3 Üzerlerine suyu, ayıklanmış soğanı, kazınmış havucu, iri iri koyunuz.
4 Tuz ve biber atıp ağzını kapatın orta hararetli ateşte 15 - 20 dakika haşlayınız.
5 Haşlanan balıkları parçalamadan servis tabağına koyup yanlarına haşlanmış küçük patateskoyunuz.
6 Bearnez sos hazırlayınız.
7 Bearnez sosu salçalığa koyunuz.
8 Balıkları sıcak olarak bearnez sosla servis yapınız.

Not: Balıklar filetolara ayrılmadan da kesilerek hazırlanabilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:13 AM

Bearnez Soslu Balik Tarifi
 
Bearnez Soslu Balık

Levrek, kefal, mercan, sinarit gibi balıklardan

800 gram balık filetosu
5 bardak su
1 küçükçe havuç ve soğan
Tuz
Karabiber

SALÇASI:
2 yumurta sarısı
2 kahve fincanı sirke
100 gram tereyağı ya da margarin
1/2 demet maydanoz
1 arpacık soğanı
Tuz

1 Baş ve kuyruğu çıkarılmış olarak tartılmış 800 gram balığı keserek ya da balıkçıya kestirerek, her biri aşağı yukarı yüzer gramdan yarım el büyüklüğünde 6 fileto çıkarmalı ve bunları bir tepsiye yerleştirdikten sonra üstlerine 5 bardak su, biber, küçük havuç, soğan ile yarım çorba kaşığı da tuz ilâve etmeli ve üstlerine bir kapak kapatarak, balıklar orta ateşte 20 dakika haşlanmalıdır. (Aşağı yukarı kiloluk bir ya da daha büyük balıkları yuvarlak kesmek suretiyle haşlamak da olanaklıdır.)
2 Balıklar haşlanınca; parçalamadan bir delikli kepçe ile tabağa almalı, yanında haşlanmış patates ve salçalık içinde yukarıdaki oranlarda hazırlanmış bearnez salçası olduğu halde sıcak olarak servis yapmalıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.