Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dalyan, köfte, tarifi, tavuklu

Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi



Tavuklu Dalyan Köfte

Malzemeler
2 bütün tavuk göğsü
1 yumurta
Kurutulmuş ekmek
tuz,karabiber

- İç Harcı İçin:
- 1 kase bezelye
- 2 adet havuç
- 5-6 adet taze fasulye
- 1-2 adet kırmızı biber

Süre:35 dk - 10 Kişilik

Yapılışı
Tavuk göğüslerini parçalayıcıdan geçirip kıyma haline getirin ve karıştırma kabına alın Karıştırma kabına aldığınız tavuk kıymasının üzerine 1 yumurta kırın üzerine yeterli miktarda kurutulmuş ekmek ,tuz ve karabiber ilave ederek bir köfte kıvamı elde edin

Fırın tepsisini yağlayın Hazırladığınız köfte harcını tepsinin ortasına koyun Elinizi suya batırarak ortasında bir kanal açın Bu kanalın içine uzunlamasına iki haşlanmış havucu yerleştirin Havucun kenarlarına yine haşlanmış ve uzunlamasına kesilmiş kırmızı biberleri ve taze fasulyeyi yerleştirinzerine haşlanmış bezelyeyi de koyun

Elinizi yine suya batırarak açtığınız kanalı kapatın Elinizle iyice üzerini düzeltip köfteyi ters çevirin 1 adet bütün yumurtayı çırpıp yine elinizle üzerine sürün
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek sıcak servis yapın Yaz için yağsız, kalorisi çok düşük ve çok hafif bir köfte

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi



Tavuklu dalyan köfte tarifi

4-5 Kişilik

Malzemeler:
Soğan (1 adet orta boy)
Tavuk kıyması (350 gram)
Yumurta (1 adet sarısı)
Bayat ekmek içi (3-4 dilim)
Haşlanmış havuç (1 adet orta boy)
Haşlanmış bezelye (75 gram-1 bardak)
Haşlanmış patates (1 adet orta boy)
tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Kimyon (1 tatlı kaşığı)
Sosu için: Tereyağı (1 çorba kaşığı)
Salça (2 çorba kaşığı)
Un (1 tatlı kaşığı)
Su (2 su bardağı soğuk)
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (2 çay kaşığı)

Hazırlanısı
Kabukları önceden soyulmuş ve haşlanmış 1 adet havucu kalın ve uzun şeritler şeklinde dilimleyin Önceden haşlanmış ve kabuğu soyulmuş 1 adet patatesi uzun şeritler şeklinde kesin Boş bir kabın içine 350 gram tavuk kıymasını koyun üzerine önceden ufalanmış 3-4 dilim ekmek içini, 1 adet yumurta sarısını, 1 tatlı kaşığı kimyonu, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberi koyun
1 adet kabuğu soyulmuş soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve kıymalı karışımın üzerine ekleyin Bu karışımı yaklaşık olarak 3-4 dakika boyunca elinizle hamur yoğurur gibi yoğurun
Yoğurduğunuz karışımı bir yağlı kağıdın üzerine alın ve tüm kağıdın üzerine yaklaşık 1 cm kalınlığında yayın Kare formunda kağıdın üzerine yaydığınız kıymanın içine sırasıyla önce dilimlediğiniz havuçları sıra sıra dizin Arkasından önceden dilimlediğiniz patatesleri de kıymanın üzerine havuçların arasına dizin ve aralarına önceden haşlanmış bezelyeleri dökün Tüm malzemeleri dikkatli bir şekilde yerleştirdikten sonra kıymayı kağıttan ayırmadan kağıtla beraber rulo şeklinde içe doğru sarın Kağıdın kenarlarını içe doğru kıvırın Sardığınız ruloyu önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyarak 20-25 dakika pişirin
Bir tencerenin içine 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak eritin Üzerine 2 çorba kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı karabiber dökerek 2-3 dakika boyunca kavurun Üzerine 1 tatlı kaşığı unu da ilave ederek 2-3 dakika sürekli çırparak kavurun Üzerine 2 su bardağı soğuk su ilave ederek kaynamaya bırakın Kaynayan sosunuzu ocaktan indirin
20-25 dakika boyunca pişirdiğiniz rulo köfteyi fırından alın ve üzerindeki yağlı kağıt tabakasını çıkartın Rulo şeklindeki köfteyi 1 'er cm kalınlığında ince dilimleyerek bir fırın kabının içine dizin ve üzerine ocakta hazırladığınız sosu sıcak olarak dökün Köftelerden bir tanesini servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sostan ilave edin, kenarlarını maydanozla süsleyin ve servise hazır hale getirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi



Tavuk Dalyan Köfte Tarifi

Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
500 gr ıspanak
1 adet havuç
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar

Sosun malzemesi:
2 bardak tavuk suyu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı köri



Yapılışı
Tavuk etlerini haşlayarak robottan geçirin Daha sonra bayat ekmek içini, baharatı, sarımsağı, soğanı ve yumurta sarısını ilave edip yoğurarak yayın
Ispanakların yaprak kısımlarını 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile kavurun Ispanaklar soğuduktan sonra daha önce hazırladığınız karışımın üzerine yayın Ispanakların üzerine haşlanmış havuç koyup, rulo şeklinde sarın
Üzerine yumurta akı sürüp fırına verin İyice kızardıktan sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz İsterseniz süslemek için patates veya makarna kullanabilirsiniz
Sosun hazırlanışı: 2 bardak tavuk suyu ile bir tatlı kaşığı mısır nişastasını eriterek ateşte kaynatın Boza kıvamına gelince bir tatlı kaşığı köri ve birazcık yeni bahar ilave ederek karıştırın Sosunuz hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.