![]() |
Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Dalyan Köfte TarifiTavuklu Dalyan Köfte Malzemeler 2 bütün tavuk göğsü 1 yumurta Kurutulmuş ekmek tuz,karabiber - İç Harcı İçin: - 1 kase bezelye - 2 adet havuç - 5-6 adet taze fasulye - 1-2 adet kırmızı biber Süre:35 dk - 10 Kişilik Yapılışı Tavuk göğüslerini parçalayıcıdan geçirip kıyma haline getirin ve karıştırma kabına alın Karıştırma kabına aldığınız tavuk kıymasının üzerine 1 yumurta kırın üzerine yeterli miktarda kurutulmuş ekmek ,tuz ve karabiber ilave ederek bir köfte kıvamı elde edin Fırın tepsisini yağlayın Hazırladığınız köfte harcını tepsinin ortasına koyun Elinizi suya batırarak ortasında bir kanal açın Bu kanalın içine uzunlamasına iki haşlanmış havucu yerleştirin Havucun kenarlarına yine haşlanmış ve uzunlamasına kesilmiş kırmızı biberleri ve taze fasulyeyi yerleştirinzerine haşlanmış bezelyeyi de koyun Elinizi yine suya batırarak açtığınız kanalı kapatın Elinizle iyice üzerini düzeltip köfteyi ters çevirin 1 adet bütün yumurtayı çırpıp yine elinizle üzerine sürün 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek sıcak servis yapın Yaz için yağsız, kalorisi çok düşük ve çok hafif bir köfte |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Dalyan Köfte TarifiTavuklu dalyan köfte tarifi 4-5 Kişilik Malzemeler: Soğan (1 adet orta boy) Tavuk kıyması (350 gram) Yumurta (1 adet sarısı) Bayat ekmek içi (3-4 dilim) Haşlanmış havuç (1 adet orta boy) Haşlanmış bezelye (75 gram-1 bardak) Haşlanmış patates (1 adet orta boy) tuz (1 çay kaşığı) Karabiber (1 çay kaşığı) Kimyon (1 tatlı kaşığı) Sosu için: Tereyağı (1 çorba kaşığı) Salça (2 çorba kaşığı) Un (1 tatlı kaşığı) Su (2 su bardağı soğuk) Tuz (1 çay kaşığı) Karabiber (2 çay kaşığı) Hazırlanısı Kabukları önceden soyulmuş ve haşlanmış 1 adet havucu kalın ve uzun şeritler şeklinde dilimleyin ![]() ![]() ![]() 1 adet kabuğu soyulmuş soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve kıymalı karışımın üzerine ekleyin ![]() ![]() Yoğurduğunuz karışımı bir yağlı kağıdın üzerine alın ve tüm kağıdın üzerine yaklaşık 1 cm kalınlığında yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencerenin içine 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 20-25 dakika boyunca pişirdiğiniz rulo köfteyi fırından alın ve üzerindeki yağlı kağıt tabakasını çıkartın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Dalyan Köfte TarifiTavuk Dalyan Köfte Tarifi Malzemeler 2 adet tavuk göğsü 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek 1 adet yumurta 500 gr ıspanak 1 adet havuç 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar Sosun malzemesi: 2 bardak tavuk suyu 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 1 tatlı kaşığı köri ![]() Yapılışı Tavuk etlerini haşlayarak robottan geçirin ![]() ![]() Ispanakların yaprak kısımlarını 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile kavurun ![]() ![]() ![]() Üzerine yumurta akı sürüp fırına verin ![]() ![]() ![]() Sosun hazırlanışı: 2 bardak tavuk suyu ile bir tatlı kaşığı mısır nişastasını eriterek ateşte kaynatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|