![]() |
Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi
Tavuklu Dalyan Köfte
Malzemeler 2 bütün tavuk göğsü 1 yumurta Kurutulmuş ekmek tuz,karabiber - İç Harcı İçin: - 1 kase bezelye - 2 adet havuç - 5-6 adet taze fasulye - 1-2 adet kırmızı biber Süre:35 dk - 10 Kişilik Yapılışı Tavuk göğüslerini parçalayıcıdan geçirip kıyma haline getirin ve karıştırma kabına alın Karıştırma kabına aldığınız tavuk kıymasının üzerine 1 yumurta kırın üzerine yeterli miktarda kurutulmuş ekmek ,tuz ve karabiber ilave ederek bir köfte kıvamı elde edin Fırın tepsisini yağlayın Hazırladığınız köfte harcını tepsinin ortasına koyun Elinizi suya batırarak ortasında bir kanal açın Bu kanalın içine uzunlamasına iki haşlanmış havucu yerleştirin Havucun kenarlarına yine haşlanmış ve uzunlamasına kesilmiş kırmızı biberleri ve taze fasulyeyi yerleştirinzerine haşlanmış bezelyeyi de koyun Elinizi yine suya batırarak açtığınız kanalı kapatın Elinizle iyice üzerini düzeltip köfteyi ters çevirin 1 adet bütün yumurtayı çırpıp yine elinizle üzerine sürün 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek sıcak servis yapın Yaz için yağsız, kalorisi çok düşük ve çok hafif bir köfte |
Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi
Tavuklu dalyan köfte tarifi
4-5 Kişilik Malzemeler: Soğan (1 adet orta boy) Tavuk kıyması (350 gram) Yumurta (1 adet sarısı) Bayat ekmek içi (3-4 dilim) Haşlanmış havuç (1 adet orta boy) Haşlanmış bezelye (75 gram-1 bardak) Haşlanmış patates (1 adet orta boy) tuz (1 çay kaşığı) Karabiber (1 çay kaşığı) Kimyon (1 tatlı kaşığı) Sosu için: Tereyağı (1 çorba kaşığı) Salça (2 çorba kaşığı) Un (1 tatlı kaşığı) Su (2 su bardağı soğuk) Tuz (1 çay kaşığı) Karabiber (2 çay kaşığı) Hazırlanısı Kabukları önceden soyulmuş ve haşlanmış 1 adet havucu kalın ve uzun şeritler şeklinde dilimleyin. Önceden haşlanmış ve kabuğu soyulmuş 1 adet patatesi uzun şeritler şeklinde kesin. Boş bir kabın içine 350 gram tavuk kıymasını koyun üzerine önceden ufalanmış 3-4 dilim ekmek içini, 1 adet yumurta sarısını, 1 tatlı kaşığı kimyonu, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberi koyun. 1 adet kabuğu soyulmuş soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve kıymalı karışımın üzerine ekleyin. Bu karışımı yaklaşık olarak 3-4 dakika boyunca elinizle hamur yoğurur gibi yoğurun. Yoğurduğunuz karışımı bir yağlı kağıdın üzerine alın ve tüm kağıdın üzerine yaklaşık 1 cm kalınlığında yayın. Kare formunda kağıdın üzerine yaydığınız kıymanın içine sırasıyla önce dilimlediğiniz havuçları sıra sıra dizin. Arkasından önceden dilimlediğiniz patatesleri de kıymanın üzerine havuçların arasına dizin ve aralarına önceden haşlanmış bezelyeleri dökün. Tüm malzemeleri dikkatli bir şekilde yerleştirdikten sonra kıymayı kağıttan ayırmadan kağıtla beraber rulo şeklinde içe doğru sarın. Kağıdın kenarlarını içe doğru kıvırın. Sardığınız ruloyu önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyarak 20-25 dakika pişirin. Bir tencerenin içine 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak eritin. Üzerine 2 çorba kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı karabiber dökerek 2-3 dakika boyunca kavurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı unu da ilave ederek 2-3 dakika sürekli çırparak kavurun. Üzerine 2 su bardağı soğuk su ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynayan sosunuzu ocaktan indirin. 20-25 dakika boyunca pişirdiğiniz rulo köfteyi fırından alın ve üzerindeki yağlı kağıt tabakasını çıkartın. Rulo şeklindeki köfteyi 1 'er cm kalınlığında ince dilimleyerek bir fırın kabının içine dizin ve üzerine ocakta hazırladığınız sosu sıcak olarak dökün. Köftelerden bir tanesini servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sostan ilave edin, kenarlarını maydanozla süsleyin ve servise hazır hale getirin. |
Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi
Tavuk Dalyan Köfte Tarifi
Malzemeler 2 adet tavuk göğsü 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek 1 adet yumurta 500 gr ıspanak 1 adet havuç 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar Sosun malzemesi: 2 bardak tavuk suyu 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 1 tatlı kaşığı köri http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Yapılışı Tavuk etlerini haşlayarak robottan geçirin. Daha sonra bayat ekmek içini, baharatı, sarımsağı, soğanı ve yumurta sarısını ilave edip yoğurarak yayın. Ispanakların yaprak kısımlarını 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Ispanaklar soğuduktan sonra daha önce hazırladığınız karışımın üzerine yayın. Ispanakların üzerine haşlanmış havuç koyup, rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta akı sürüp fırına verin. İyice kızardıktan sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz. İsterseniz süslemek için patates veya makarna kullanabilirsiniz. Sosun hazırlanışı: 2 bardak tavuk suyu ile bir tatlı kaşığı mısır nişastasını eriterek ateşte kaynatın. Boza kıvamına gelince bir tatlı kaşığı köri ve birazcık yeni bahar ilave ederek karıştırın. Sosunuz hazırdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.