Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keşkek, tarifi, tavuklu

Tavuklu Keşkek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Keşkek Tarifi



Tavuklu Keşkek Tarifi

Malzemeler

1 bütün piliç
1 bütün soğan
2 su bardağı yarma buğday
1 tatlı kaşığı tarçın
Tereyağı

Yapımı

Yarma bir gece evvelden iyice yıkanıp ıslatılır
Ertesi gün üzerine su ilave edilip iyice pişirilir Piliç bir bütün soğan ile haşlanır
Soğan atılıp piliç iyice didiklenip suyu ile beraber kaynayan buğdaya ilave edilir
Tahta kaşıkla karıştırarak iyice ezilene kadar pişirilir
İsteğe bağlı tuz , karabiber ile tatlandırılır Tereyağı kızdırılıp tarçın ilave edilir
Keşkek tabaklara konup üzerine tarçınlı yağ gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuklu Keşkek Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Keşkek Tarifi



Tavuklu Keşkek Tarifi

Malzemeler :
  • 2 su b buğday
    2 haşlanmış tavuk budu
    2 çorba k tereyağı
    1 çorba k domates salçası
    1 soğan
    Tuz
    Karabiber
Hazırlanışı :
2 su bardağı buğdayı ıslatınTencereye buğdayı ve suyu alın ve buğdayı pişirin Tencereye sıvıyağı alın1 soğanı yemeklik kesin Tencereye soğanı alın ve soğanı kavurun Daha sonra tencereye 2 su bardağı ıslanmış olan buğdayı ilave edin

Üzerine haşlana tavuk suyunu ilave edin ve buğdayı pişirin Daha sonra haşlanan tavuk butlarını didikleyin Servis tabağına keşkeği alınÜzerine tavuk etlerini ilave edin

Tavada tereyağını ve domates salçasını eritin Keşkeğin üzerine tereyağlı salçayı ilave edip servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuklu Keşkek Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Keşkek Tarifi



2 su bardağı aşurelik buğday

1 adet tavuk göğsü

4 su bardağı su

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz

2-3 yemek kaşığı kırmızı biber

Asurelik bugdaylari yikayip uzerini iki parmak asacak sekilde suyu koyup aksamdan islatınSabah bugdaylari sudan cikarın, tavuk göğsüyle beraber düdüklü yada normal bir tencerede tuz ekleyip çok kısıkk ateste bugdaylar ezilip suyunu cekene kadar(yaklasik 30-40 dk kadar)pişirin Pişen yemekten tavuk gogsunu alıp kemiğini çıkarın,didip tekrar bugdayin içine koyunKeşkeği blenderdan geçirintavada kırmızı biberi yağda kızırıntabağa koyduğunuz keşkek üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.