Tavuklu Keşkek Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Keşkek TarifiTavuklu Keşkek Tarifi Malzemeler 1 bütün piliç 1 bütün soğan 2 su bardağı yarma buğday 1 tatlı kaşığı tarçın Tereyağı Yapımı Yarma bir gece evvelden iyice yıkanıp ıslatılır Ertesi gün üzerine su ilave edilip iyice pişirilir Piliç bir bütün soğan ile haşlanır Soğan atılıp piliç iyice didiklenip suyu ile beraber kaynayan buğdaya ilave edilir Tahta kaşıkla karıştırarak iyice ezilene kadar pişirilir İsteğe bağlı tuz , karabiber ile tatlandırılır Tereyağı kızdırılıp tarçın ilave edilir Keşkek tabaklara konup üzerine tarçınlı yağ gezdirilir |
Tavuklu Keşkek Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Keşkek TarifiTavuklu Keşkek Tarifi Malzemeler :
2 su bardağı buğdayı ıslatınTencereye buğdayı ve suyu alın ve buğdayı pişirin Tencereye sıvıyağı alın1 soğanı yemeklik kesin Tencereye soğanı alın ve soğanı kavurun Daha sonra tencereye 2 su bardağı ıslanmış olan buğdayı ilave edin Üzerine haşlana tavuk suyunu ilave edin ve buğdayı pişirin Daha sonra haşlanan tavuk butlarını didikleyin Servis tabağına keşkeği alınÜzerine tavuk etlerini ilave edin Tavada tereyağını ve domates salçasını eritin Keşkeğin üzerine tereyağlı salçayı ilave edip servis edin |
Tavuklu Keşkek Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Keşkek Tarifi2 su bardağı aşurelik buğday 1 adet tavuk göğsü 4 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz 2-3 yemek kaşığı kırmızı biber Asurelik bugdaylari yikayip uzerini iki parmak asacak sekilde suyu koyup aksamdan islatınSabah bugdaylari sudan cikarın, tavuk göğsüyle beraber düdüklü yada normal bir tencerede tuz ekleyip çok kısıkk ateste bugdaylar ezilip suyunu cekene kadar(yaklasik 30-40 dk kadar)pişirin Pişen yemekten tavuk gogsunu alıp kemiğini çıkarın,didip tekrar bugdayin içine koyunKeşkeği blenderdan geçirintavada kırmızı biberi yağda kızırıntabağa koyduğunuz keşkek üzerine dökün |
|