ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tavuklu Keşkek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002575)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:19 AM

Tavuklu Keşkek Tarifi
 
Tavuklu Keşkek Tarifi

Malzemeler

1 bütün piliç
1 bütün soğan
2 su bardağı yarma buğday
1 tatlı kaşığı tarçın
Tereyağı

Yapımı

Yarma bir gece evvelden iyice yıkanıp ıslatılır.
Ertesi gün üzerine su ilave edilip iyice pişirilir. Piliç bir bütün soğan ile haşlanır.
Soğan atılıp piliç iyice didiklenip suyu ile beraber kaynayan buğdaya ilave edilir.
Tahta kaşıkla karıştırarak iyice ezilene kadar pişirilir.
İsteğe bağlı tuz , karabiber ile tatlandırılır. Tereyağı kızdırılıp tarçın ilave edilir.
Keşkek tabaklara konup üzerine tarçınlı yağ gezdirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:19 AM

Tavuklu Keşkek Tarifi
 
Tavuklu Keşkek Tarifi

Malzemeler :
  • 2 su b. buğday
    2 haşlanmış tavuk budu
    2 çorba k. tereyağı
    1 çorba k. domates salçası
    1 soğan
    Tuz
    Karabiber
Hazırlanışı :
2 su bardağı buğdayı ıslatın.Tencereye buğdayı ve suyu alın ve buğdayı pişirin. Tencereye sıvıyağı alın.1 soğanı yemeklik kesin. Tencereye soğanı alın ve soğanı kavurun. Daha sonra tencereye 2 su bardağı ıslanmış olan buğdayı ilave edin.

Üzerine haşlana tavuk suyunu ilave edin ve buğdayı pişirin. Daha sonra haşlanan tavuk butlarını didikleyin. Servis tabağına keşkeği alın.Üzerine tavuk etlerini ilave edin.

Tavada tereyağını ve domates salçasını eritin. Keşkeğin üzerine tereyağlı salçayı ilave edip servis edin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:19 AM

Tavuklu Keşkek Tarifi
 
2 su bardağı aşurelik buğday

1 adet tavuk göğsü

4 su bardağı su

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz

2-3 yemek kaşığı kırmızı biber

Asurelik bugdaylari yikayip uzerini iki parmak asacak sekilde suyu koyup aksamdan islatın.Sabah bugdaylari sudan cikarın, tavuk göğsüyle beraber düdüklü yada normal bir tencerede tuz ekleyip çok kısıkk ateste bugdaylar ezilip suyunu cekene kadar(yaklasik 30-40 dk kadar)pişirin. Pişen yemekten tavuk gogsunu alıp kemiğini çıkarın,didip tekrar bugdayin içine koyun.Keşkeği blenderdan geçirin.tavada kırmızı biberi yağda kızırın.tabağa koyduğunuz keşkek üzerine dökün.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.