Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsi, kat, tarifi

Hamsi Kat Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Kat Tarifi



Malzemeler
1,5 kg hamsi
4-5 adet kuru soğan
4-5 adet patates
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber,
2 yemek kaşığı salça
limon

Hazırlanışı
Balıklar ayıklanır, tuzlu suda bekletilip süzülür Soğanlar ince halka doğranır Patatesler soyulup ince yuvarlak doğranır Maydanoz ince kıyılır Yağlanmış tepsiye, balıkların sırtı alta gelecek şekilde sıkıca döşenir Üze­rine, biraz halka soğan, ince kıyılmış maydanoz ve yuvarlak papates konur Tekrar balık konur Sırasıyla diğerleri döşenir Tepsi dolana kadar tekrar­lanır (Bunu tencerede yapabilirsiniz) Ayrı bir kapta yağ, tuz, karabiber, salça ve yeterince su koyarak sos hazır­lanır Tepsinin her tarafına yayılır Patatesler yumuşayıncaya kadar fırında pişirilir (limon ile servis edilir)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.