10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Kat Tarifi
Malzemeler
1,5 kg hamsi
4-5 adet kuru soğan
4-5 adet patates
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber,
2 yemek kaşığı salça
limon
Hazırlanışı
Balıklar ayıklanır, tuzlu suda bekletilip süzülür Soğanlar ince halka doğranır Patatesler soyulup ince yuvarlak doğranır Maydanoz ince kıyılır Yağlanmış tepsiye, balıkların sırtı alta gelecek şekilde sıkıca döşenir Üzerine, biraz halka soğan, ince kıyılmış maydanoz ve yuvarlak papates konur Tekrar balık konur Sırasıyla diğerleri döşenir Tepsi dolana kadar tekrarlanır (Bunu tencerede yapabilirsiniz ) Ayrı bir kapta yağ, tuz, karabiber, salça ve yeterince su koyarak sos hazırlanır Tepsinin her tarafına yayılır Patatesler yumuşayıncaya kadar fırında pişirilir (limon ile servis edilir)
|
|
|