ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hamsi Kat Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002553)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:23 AM

Hamsi Kat Tarifi
 
Malzemeler
1,5 kg hamsi
4-5 adet kuru soğan
4-5 adet patates
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber,
2 yemek kaşığı salça
limon

Hazırlanışı
Balıklar ayıklanır, tuzlu suda bekletilip süzülür. Soğanlar ince halka doğranır. Patatesler soyulup ince yuvarlak doğranır. Maydanoz ince kıyılır. Yağlanmış tepsiye, balıkların sırtı alta gelecek şekilde sıkıca döşenir. Üze­rine, biraz halka soğan, ince kıyılmış maydanoz ve yuvarlak papates konur. Tekrar balık konur. Sırasıyla diğerleri döşenir. Tepsi dolana kadar tekrar­lanır (Bunu tencerede yapabilirsiniz.). Ayrı bir kapta yağ, tuz, karabiber, salça ve yeterince su koyarak sos hazır­lanır. Tepsinin her tarafına yayılır. Patatesler yumuşayıncaya kadar fırında pişirilir (limon ile servis edilir).


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.