10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beğendili Kebap Tarifi Resimli
Beğendili Kebap Tarifi Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler:
400 gram kuzu eti
o3 tane domates
o4 tane biber
o1 tane kuru soğan
o3 diş sarımsak
o2 defne yaprağı
o1 yemek kaşığı, salça
osıvıyağ
otane karabiber, tuz
osu
Beğendisi için:
o6 tane patlıcan
o4 yemek kaşığı, un
o2 çay fincanı, süt
o100 gr kaşar peyniri
omuskat
otuz, karabiber
osıvıyağ
Beğendili kebap Tarifi:
Öncelikle, patlıcanları yıkayalım ve fırın tepsisine alalım, 170 derecelik ısıda, pişmeye bırakalım
Bir orta boy tencereye eti alalım, etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım Üzerine sıvıyağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim kavurmaya devam edelim Sonra sırası ile, ince doğranmış sarımsağı, salçayı alalım karıştırmaya devam edelim Defne yaprağı, tane karabiberi ilave edelim, suyunu ayarlayıp etleri pişmeye bırakalım Etlerin pişmesine yakın, yıkayıp doğradığımız domates ve biberi ilave edelim, biber ve domatesler ölene kadar pişirelim son olarak, tuzunu ayarlayalım bir kaç dakika pişirip ocaktan alalım
Biz bu arada, beğendisini hazırlayalım Közlenmiş patlıcanların kabuklarını ayıralım, küçük küçük doğrayalım Bir tavaya yağı alalım, unu ilave edelim birkaç dakika kavuralım Patlıcanları ilave edelim karıştırarak biraz pişirelim Sonra sırası ile sütü, muskatı, tuzu ve karabiberini ayarlayalım karıştırarak kıvama gelmesini bekleyelim Son olarak kaşar peyniri rendesini katalım karıştırıp servis tabağına alalım Üzerine eti alalım ve servise sunalım Afiyet olsun
|
|
|