10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bonfile Kebabı Tarifi Resimli Tarifi
Bonfile Kebabı Tarifi Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler- 4 Adet bonfile
- Yarım su bardağı sıvıyağ
Terbiyesi için :- 1 Kahve fincanı zeytinyağı
- 1 Kahve fincanı süt
- 1 Kahve fincanı yoğurt
- Karabiber
Sos için :- 1 Kahve fincanı portakal suyu
- 3 Çorba kaşığı domates püresi
- Yarım tatlı kaşığı nişasta
- 1 Çay kaşığı kişniş
- Tuz, karabiber
Pilav için :- 1 Su bardağı pirinç
- 1 Çorba kaşığı susam
- 1 Kahve fincanı sıvıyağ
- 1 Su bardağı su
- Tuz
- Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat
Bonfile Kebabı tarifi[*]Önce bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin [*]Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin [*]Suyunu süzüp, 3-4 defa bol su ile yıkayın ve suyunu süzün [*]Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın [*]Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun [*]Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun [*]Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin [*]Bonfileleri terbiyeden çıkarın [*]Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın [*]Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın [*]Tuz ve karabiber serpin [*]Önceden ısıtılmış fırında pişirin [*]Pişmesine yakın üzerine sosu dökün [*]Sos için ;bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın [*]Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın [*]Sosu bonfilelerin üzerine dökün [*]Pilav ile birlikte servis yapın
|
|
|