![]() |
Balık Kroket Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Kroket TarifiBalık Kroket Tarifi MALZEMELER 2 adet patates 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt 2 adet taze soğanın yeşil kısmı 1 kg haşlanmış kefal 1 tutam kakule 1 tutam kişniş 1 tutam karanfil tozu 1 tutam kimyon 1 tutam tarçın 1 tutam tuz 2 adet yumurta Yarım su bardağı su Galeta unu Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin ![]() ![]() Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Balık Kroket Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Kroket TarifiBalık Kroket Tarifi Malzemeler, 2 adet palamut fileto 2 diş sarımsak 1 adet defne yaprağı 1 kâse galeta unu 1 adet yumurta Damak tadınıza göre tuz Kızartmak için yağ Hazırlanışı, Palamut filetoları iki parmak genişliğinde uzunlamasına doğrayın ![]() Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatın ![]() Suyun içine sarımsak ve defne yaprağını ekleyin ![]() Metal kevgiri su değmeyecek şekilde tencerenin üzerine yerleştirin ![]() Balıkları kevgire dizip 5 dakika buharda pişirin ![]() Pişen balıklardan soğuduktan sonra tuzlayın ![]() Balığı önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın ![]() Bol ve kızgın yağda iki tarafını kızartın ![]() Sıcakken servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|