![]() |
Balık Kroket Tarifi
Balık Kroket Tarifi
MALZEMELER 2 adet patates 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt 2 adet taze soğanın yeşil kısmı 1 kg haşlanmış kefal 1 tutam kakule 1 tutam kişniş 1 tutam karanfil tozu 1 tutam kimyon 1 tutam tarçın 1 tutam tuz 2 adet yumurta Yarım su bardağı su Galeta unu Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin. Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın. |
Balık Kroket Tarifi
Balık Kroket Tarifi
Malzemeler, 2 adet palamut fileto 2 diş sarımsak 1 adet defne yaprağı 1 kâse galeta unu 1 adet yumurta Damak tadınıza göre tuz Kızartmak için yağ Hazırlanışı, Palamut filetoları iki parmak genişliğinde uzunlamasına doğrayın. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatın. Suyun içine sarımsak ve defne yaprağını ekleyin. Metal kevgiri su değmeyecek şekilde tencerenin üzerine yerleştirin. Balıkları kevgire dizip 5 dakika buharda pişirin. Pişen balıklardan soğuduktan sonra tuzlayın. Balığı önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın. Bol ve kızgın yağda iki tarafını kızartın. Sıcakken servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.