Maydonozlu Kuzu Etli Yahni Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Maydonozlu Kuzu Etli Yahni TarifiMaydonozlu Kuzu Etli Yahni Tarifi Malzemesi: 800 gr kuzu eti kuşbaşı 20 adet arpacık soğan 4 diş sarımsak 4 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 adet kabuk tarçın 1 demet maydanoz 2 adet domates 1 kahve kaşığı karabiber 2 su bardağı su 1 adet defne yaprağı Hazırlanışı: Etler kuşbaşı doğranır, tencerede tereyağı eritilir Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur Arpacık soğan, sarımsak, defne yaprağı ve kabuk tarçın ilave edilir 3 - 4 dakika beraber kavrulur ve kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesler eklenir 2 - 3 dakika beraber karıştırılıp su eklenerek pişmeye bırakılır Yaklaşık 30 dakika kadar ağır ateşte pişirilir Pişmeye yakın tuz, karabiber ve maydanoz yaprakları ilave edilir Sıcak olarak servis edilir
|
|
|
|