ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Maydonozlu Kuzu Etli Yahni Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002352)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:57 AM

Maydonozlu Kuzu Etli Yahni Tarifi
 
Maydonozlu Kuzu Etli Yahni Tarifi

Malzemesi:
800 gr kuzu eti
kuşbaşı
20 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 adet kabuk tarçın
1 demet maydanoz
2 adet domates
1 kahve kaşığı karabiber
2 su bardağı su
1 adet defne yaprağı

Hazırlanışı:
Etler kuşbaşı doğranır, tencerede tereyağı eritilir. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Arpacık soğan, sarımsak, defne yaprağı ve kabuk tarçın ilave edilir. 3 - 4 dakika beraber kavrulur ve kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesler eklenir. 2 - 3 dakika beraber karıştırılıp su eklenerek pişmeye bırakılır. Yaklaşık 30 dakika kadar ağır ateşte pişirilir. Pişmeye yakın tuz, karabiber ve maydanoz yaprakları ilave edilir. Sıcak olarak servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.