![]() |
Maydonozlu Kuzu Etli Yahni Tarifi
Maydonozlu Kuzu Etli Yahni Tarifi
Malzemesi: 800 gr kuzu eti kuşbaşı 20 adet arpacık soğan 4 diş sarımsak 4 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 adet kabuk tarçın 1 demet maydanoz 2 adet domates 1 kahve kaşığı karabiber 2 su bardağı su 1 adet defne yaprağı Hazırlanışı: Etler kuşbaşı doğranır, tencerede tereyağı eritilir. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Arpacık soğan, sarımsak, defne yaprağı ve kabuk tarçın ilave edilir. 3 - 4 dakika beraber kavrulur ve kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesler eklenir. 2 - 3 dakika beraber karıştırılıp su eklenerek pişmeye bırakılır. Yaklaşık 30 dakika kadar ağır ateşte pişirilir. Pişmeye yakın tuz, karabiber ve maydanoz yaprakları ilave edilir. Sıcak olarak servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.