![]() |
Kağıtta Somon Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıtta Somon TarifiKAĞITTA DENİZ ALASI GEREKLİ MALZEME: 350 gr kılçıksız deniz alası fileto (somon) yarım kuru soğan 1 adet orta boy domates 1 avuç doğranmış mantar 1 adet sivri biber 2 adet taze soğan 2 dilim limon yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığından az karabiber yarım çay kaşığından az kimyon 3 adet defne yaprağı alüminyum folyo ![]() YAPILIŞI: Geniş bir tabağın üzerine alüminyum folyo serilir ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci bir folyoyla üzeri hava almayacak şekilde kapatılır ![]() Orta hararetli bir fırında veya ızgarada 20 dakika pişirilerek servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kağıtta Somon Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıtta Somon TarifiKağıtta Somon Tarifi 5 adet mantar 5 adet sivribiber 250 gr konkâse domates 3 adet defne yaprağı 1 demet maydanoz 2 yemek kaşığı krema (isteğe bağlı) 1 adet limon Aldığı kadar balık suyu 750 gr somon balığı filetosu 2 adet taze soğan(ince kesilmiş) 3 yemek kaşığı sana 0 ![]() Aldığı kadar tane karabiber Önce fırınınızı 170 °C'ye getirip ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|