![]() |
Şehriyeli Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şehriyeli Piliç TarifiŞehriyeli Piliç Tarifi 3 piliç 2 domates (büyük) 1 kahve fincanı su 2,5 çorba kaşığı sofra margarini 300 gr arpa şehriyesi tuz karabiber 1/2 limon Bir tepsiye temizlenip tütsülenmiş ve limonla ovulmuş piliçler konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabak ılıkça bir yere konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şehriyeli Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şehriyeli Piliç TarifiŞehriyeli Piliç Tarifi 500 gr'lık 1 piliç (haşlanıp etleri ayıklanarak, kaynar su içine oturtulmuş bir tencerede sıcak olarak saklanmış) 400 gr şehriye 10 su bardağı su 2 çorba kaşığı tuz 1/2 su bardağı tavuk suyu 100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı Büyük bir tencereye su ve tuzu koyarak, harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencereye tavuk suyu ve tereyağı koyarak, orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak tutulmuş tavuk parçalarmı ekleyip, delikli kepçeyle bir iki kez karıştırdıktan sonra, yemeği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|