![]() |
Portakallı Kalkan Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Kalkan TarifiPortakallı Kalkan Tarifi 4 kalkan balığı dilimi 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 2 portakalın suyu 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 1 limonun suyu 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 portakal (ince dilimlenmiş) Kalkan dilimlerini yayvan bir kaba koyup, üstlerine tuz, biber, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu serpiniz ![]() ![]() Izgaranızı en yüksek sıcaklıkta ısıtınız ![]() Kalkan dilimlerini marinaddan çıkararak bir güvece diziniz ![]() ![]() ![]() Güveci ızgaradan alıp, spatulayla balakları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız ![]() ![]() Not: Haşlanmış patatesle ve sebzeyle servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|