![]() |
Portakallı Kalkan Tarifi
Portakallı Kalkan Tarifi
4 kalkan balığı dilimi 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 2 portakalın suyu 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 1 limonun suyu 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 portakal (ince dilimlenmiş) Kalkan dilimlerini yayvan bir kaba koyup, üstlerine tuz, biber, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu serpiniz. Balıkları oda sıcaklığında 1 saat, bu marinadda bekletiniz. Izgaranızı en yüksek sıcaklıkta ısıtınız. Kalkan dilimlerini marinaddan çıkararak bir güvece diziniz. Yağı küçük küçük kesip balıkların üstüne yerleştiriniz. Güveci ızgaraya sürerek balıkların her iki yanını 5-8'er dakika, balığa çatal batırıldığında kolayca dağılana kadar, pişiriniz. Güveci ızgaradan alıp, spatulayla balakları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Portakal dilimleriyle süsleyip servis ediniz. Not: Haşlanmış patatesle ve sebzeyle servis edilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.