![]() |
Tahinli Piyaz Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tahinli Piyaz TarifiTahinli Piyaz 1,5 Su bardağı kuru fasulye 1 Çay bardağı tahin 4 Diş sarımsak 3 Çorba kaşığı limon suyu 2 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Tatlı kaşığı kimyon 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 Tatlı kaşığı tuz # Bir akşam önceden kuru fasulye ayıklanır, yıkanır, üzerine 5 su bardağı konarak ıslatılır ![]() # Ertesi günü, ıslatma suyu ile birlikte yumuşayana kadar haşlanır ![]() # Bu arada çukur bir kaba tahin, zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsak, kimyon, tuz ve kırmızı pul biber konur, çatal ya da el çırpıcısıyla pürüzsüz bir hal alana kadar çırpılır ![]() # Haşlanan fasulyenin suyu süzülür ![]() ![]() # Soğuyan kuru fasulyelerin üzerine hazırlanan tahinli karışım gezdirilir, üzerine arzuya göre kırmızı pul biber, maydanoz yaprakları serpilir, süslenir ![]() # Tahinli piyaz hazırlandıktan sonra 2 saat bekletilirse daha lezzetli olur ![]() Not: Tahinli piyaz Antalya bölgesine ait değişik bir lezzettir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tahinli Piyaz Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tahinli Piyaz TarifiTahinli Piyaz Tarifi 250 gr kuru fasulye 1 demet maydanoz 1 çay bardağı tahin 1 çay bardağı sıvıyağ 3-4 diş sarımsak 2 soğan 1 limon 2 yumurta Tuz, kırmızıbiber Karabiber, nane 1- Kuru fasulye akşamdan suya konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Robot veya mikser kabının içine tahin, yağın yarısı, 1 limon suyu, soyulmuş sarımsaklar konur ![]() ![]() ![]() 3- Soğanlar halka halka doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4- Fasulye piyazının üstüne robotta yapılan tahinli sos dökülür ![]() 5- 2 yumurta suda katı olarak haşlanıp kabukları soyulur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|