![]() |
Tahinli Piyaz Tarifi
Tahinli Piyaz
1,5 Su bardağı kuru fasulye 1 Çay bardağı tahin 4 Diş sarımsak 3 Çorba kaşığı limon suyu 2 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Tatlı kaşığı kimyon 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 Tatlı kaşığı tuz # Bir akşam önceden kuru fasulye ayıklanır, yıkanır, üzerine 5 su bardağı konarak ıslatılır. # Ertesi günü, ıslatma suyu ile birlikte yumuşayana kadar haşlanır. # Bu arada çukur bir kaba tahin, zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsak, kimyon, tuz ve kırmızı pul biber konur, çatal ya da el çırpıcısıyla pürüzsüz bir hal alana kadar çırpılır. # Haşlanan fasulyenin suyu süzülür. Soğuması için düz bir tabağa aktarılır. # Soğuyan kuru fasulyelerin üzerine hazırlanan tahinli karışım gezdirilir, üzerine arzuya göre kırmızı pul biber, maydanoz yaprakları serpilir, süslenir. # Tahinli piyaz hazırlandıktan sonra 2 saat bekletilirse daha lezzetli olur. Not: Tahinli piyaz Antalya bölgesine ait değişik bir lezzettir. |
Tahinli Piyaz Tarifi
Tahinli Piyaz Tarifi
250 gr kuru fasulye 1 demet maydanoz 1 çay bardağı tahin 1 çay bardağı sıvıyağ 3-4 diş sarımsak 2 soğan 1 limon 2 yumurta Tuz, kırmızıbiber Karabiber, nane 1- Kuru fasulye akşamdan suya konur. Suyu süzdürülüp bir tencereye konur. Su ilave edilir. Yumuşayana kadar haşlanır. Suyu süzdürülür. 2- Robot veya mikser kabının içine tahin, yağın yarısı, 1 limon suyu, soyulmuş sarımsaklar konur. Haşlanan fasulyeden bir avuç kadar ilave edilir. Bir miktar tuz katılarak robotta çırpılır. 3- Soğanlar halka halka doğranır. Üstüne tuz atıp ovulur. Maydanoz ince ince kıyılır. Haşlanmış fasulyeye soğan, maydanoz katılır. Sıvıyağ, nane, kırmızıbiber, karabiber katılıp karıştırılarak servis tabağına boşaltılır. 4- Fasulye piyazının üstüne robotta yapılan tahinli sos dökülür. 5- 2 yumurta suda katı olarak haşlanıp kabukları soyulur. Dilim dilim kesilip fasulye tabağının kenarı süslenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.