![]() |
Sini Kebabı Tarifi ( Hatay ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sini Kebabı Tarifi ( Hatay )Sini Kebabı Tarifi ( Hatay ) Malzemeler: 1 kg orta yağlı kıyma 400 gr kuru soğan 4 bağ maydanoz 100 gr taze biber veya iki yemek kaşığı toz biber 2 domates 2 patates 1 baş sarımsak 1 çay kaşığı yeni bahar Karabiber Tuz Hazırlanışı: Maydanozlar ince kıyılır, yarısı, karabiber, baharat, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, tuzla birlikte kıymaya karıştırılıp iyice yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sini Kebabı Tarifi ( Hatay ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sini Kebabı Tarifi ( Hatay )Sini Kebabı Tarifi ( Hatay ) Malzemeler: 750 gr yağsız kıyma Orta büyüklükte 1 baş soğan 4 diş sarımsak 1 bağ maydanoz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 çay kaşığı tuz ![]() Üzerini süslemek için; 1 domates 1 patates 4 sivri biber ![]() Sosu için; 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 buçuk su bardağı su ![]() Hazırlanışı: Kıyma tepsiye alınır, soğan, maydanoz ve sarımsaklar ince ince kıyılarak kıymaya ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|