ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sini Kebabı Tarifi ( Hatay ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001910)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:10 AM

Sini Kebabı Tarifi ( Hatay )
 
Sini Kebabı Tarifi ( Hatay )

Malzemeler:
1 kg orta yağlı kıyma
400 gr kuru soğan
4 bağ maydanoz
100 gr taze biber veya iki yemek kaşığı toz biber
2 domates
2 patates
1 baş sarımsak
1 çay kaşığı yeni bahar
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:
Maydanozlar ince kıyılır, yarısı, karabiber, baharat, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, tuzla birlikte kıymaya karıştırılıp iyice yoğrulur. Diğer tarafta ince doğranmış taze biber ve tuz iyice karıştırılıp bir tepsinin altına açılır. Hazırlanmış kıymadan küçük parçalar koparılıp,elde ince açılarak tepsideki malzemenin üstüne döşenir. Tepsinin tümü etle kaplandıktan sonra üstüne halka kesilmiş patates, domates ve bir bardak suda eritilmiş bir kaşık salça konarak fırında pişirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:10 AM

Sini Kebabı Tarifi ( Hatay )
 
Sini Kebabı Tarifi ( Hatay )

Malzemeler:
750 gr yağsız kıyma
Orta büyüklükte 1 baş soğan
4 diş sarımsak
1 bağ maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz.

Üzerini süslemek için;
1 domates
1 patates
4 sivri biber.

Sosu için;
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 buçuk su bardağı su.

Hazırlanışı:
Kıyma tepsiye alınır, soğan, maydanoz ve sarımsaklar ince ince kıyılarak kıymaya ilave edilir. Karabiber, biber salçası, domates salçası ve tuz eklenerek kıyma ile birlikte yoğrulur. 5-6 dakika yoğrulduktan sonra tepsiye yayılır. Üzeri domates, patates ve sivri biber dilimleri ile süslenir. Sosu kaynatılır üzerine dökülür. 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.