![]() |
Damla Sakızlı Dana Kapama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damla Sakızlı Dana Kapama TarifiDamla Sakızlı Dana Kapama Tarifi Malzemeler: 12 adet arpacık soğanı 2 diş sarımsak 75 gram tereyağı 750 gram süt dana parça et 1 çorba kaşığı un 5 su bardağı ılık su Yarım çorba kaşığı tuz Yarım çay kaşığı damla sakızı 1 tatlı kaşığı tozşeker 2 adet havuç 1 adet orta boy kök kereviz 2 adet orta boy patates 1 demet taze soğan 1 adet marul veya kıvırcık salata 1 demet pazı 1 demet dereotu 1 demet maydanoz Hazırlanışı: Arpacık soğanı ve sarımsakların kabuklarını temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unu etlerin üzerine ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havuçların kabuklarını soyup ince şeritler halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taze soğanları ayıklayıp uzun parçalar halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etler pişip yumuşaymca iç havuçları, dörde bölünmüş marul veya kıvırcık salatayı, taze soğanları, pazı yapraklarını ilave edin 10 dakika kaynadıktan sonra kerevizleri ve patatesleri ilave edin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Damla Sakızlı Dana Kapama Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damla Sakızlı Dana Kapama TarifiDamla Sakızlı Sütlü Dana Kapama Tarifi Malzemeler: - ½ kg süt dana parça - 2 yemek kaşığı Luna margarin - 10 adet arpacık soğan - 2 diş sarımsak - 1 yemek kaşığı un - 5 su bardağı ılık su - 1 çay kaşığı tuz - ½ çay kaşığı damla sakızı - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 2 adet havuç - 2 adet patates - 1 adet kereviz - 1 adet marul - 1 demet pazı - 1 demet dereotu - 1 demet maydanoz Hazırlanışı: Arpacık soğan ve sarımsaklar eritilen Luna margarin ile kavrulmaya başlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|