![]() |
Damla Sakızlı Dana Kapama Tarifi
Damla Sakızlı Dana Kapama Tarifi
Malzemeler: 12 adet arpacık soğanı 2 diş sarımsak 75 gram tereyağı 750 gram süt dana parça et 1 çorba kaşığı un 5 su bardağı ılık su Yarım çorba kaşığı tuz Yarım çay kaşığı damla sakızı 1 tatlı kaşığı tozşeker 2 adet havuç 1 adet orta boy kök kereviz 2 adet orta boy patates 1 demet taze soğan 1 adet marul veya kıvırcık salata 1 demet pazı 1 demet dereotu 1 demet maydanoz Hazırlanışı: Arpacık soğanı ve sarımsakların kabuklarını temizleyin. Tereyağını bir tencereye alın. Eridikten sonra arpacık soğanları ve dövülmüş sarımsakları ekleyin. Pembeleşin-ceye kadar kavurun. Sonra dana etini tencereye aktarın. Bıraktığı suyu çekene dek kavurmaya devam edin. Unu etlerin üzerine ilave edin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Ardından 5 su bardağı ılık suyu sürekli karıştırarak, ekleyin. Orta hararetli ateşte bir buçuk saat pişirin. Etler yumuşamaya başlayınca yarım çorba kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı şekeri ve yarım çay kaşığı damla sakızını ilave edin. Havuçların kabuklarını soyup ince şeritler halinde doğrayın. Kararmaması için suda bekletin. Kerevizin sap kısmını kesip çıkarın kökünün kabuklarını soyup parmak kalınlığında doğrayın. Kararmaması için unlu ve limonlu suda bekletin. Patatesi de soyup, parmak kalınlığın doğrayın. Suda bekletin. Taze soğanları ayıklayıp uzun parçalar halinde kesin. Marul yapraklarını ya kıvırcık salatayı yıkadıktan sonra dörde bölün. Pazı yapraklar ayıklayıp, yıkayın. Sap kısımlar kesin. Maydanoz ve dereotunu yıkadıktan sonra saplarını ayıklayın. Etler pişip yumuşaymca iç havuçları, dörde bölünmüş marul veya kıvırcık salatayı, taze soğanları, pazı yapraklarını ilave edin 10 dakika kaynadıktan sonra kerevizleri ve patatesleri ilave edin. 15 dakika daha orta ateşte pişirin. Üzerine iri kıyılmış maydanoz ve dereotu serperek, servis yapın. |
Damla Sakızlı Dana Kapama Tarifi
Damla Sakızlı Sütlü Dana Kapama Tarifi
Malzemeler: - ½ kg süt dana parça - 2 yemek kaşığı Luna margarin - 10 adet arpacık soğan - 2 diş sarımsak - 1 yemek kaşığı un - 5 su bardağı ılık su - 1 çay kaşığı tuz - ½ çay kaşığı damla sakızı - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 2 adet havuç - 2 adet patates - 1 adet kereviz - 1 adet marul - 1 demet pazı - 1 demet dereotu - 1 demet maydanoz Hazırlanışı: Arpacık soğan ve sarımsaklar eritilen Luna margarin ile kavrulmaya başlanır. Et ilave edildikten sonra bıraktığı suyunu çekene kadar pişirilir. Un etlerin üzerine yavaş yavaş ilave edilir ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır. Ardından ılık su ilave edilir. Orta dereceli ateşte bir buçuk saat pişirilir. Etler yumuşayana başladıktan sonra tuz, şeker ve damla sakızı ilave edilir. Havuçların kabukları soyulup jülyen doğranır. Kerevizin sap kısmı kesilerek kabukları soyulur ve parmak kalınlığında doğranarak limonlu suda bekletilir. Patateste soyulup aynı şekil doğrandıktan sonra suda bekletilir. Yeşillikler de yıkanıp ayıklandıktan sonra tüm malzemeler tencere içerisine konarak kapağı kapalı olarak pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.