Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsi, tarifi, tava, trabzon

Hamsi Tava (Trabzon) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Tava (Trabzon) Tarifi



Hamsi Tava (Trabzon) Tarifi

40 adet hamsi
100 gr mısır unu
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz

Hamsiler ayıklanıp kafaları kopartılıp yıkanır Bir gazet kağıdı üzerinde 100 gr mısır unu ve 2 çay kaşığı tuz boşaltılıp karıştırılır Özenler hamsiler 2-3'er una yatırılır, bulanır 1 fincan yağ tavada ısıtıldıktan sonra hamsiler başları kenarda kurukları tavanın ortasına gelecek şekilde yanyana ve sık sık daire oluşturacak şekilde dizilir, üzerine düz bir kapak kapatılarak 10 dakika kısık ateşte pişirilir Kapak yardımıyla hamsiler blok halinde ters çevrilir, diğer tarafta piştikten sonra ateşten alınarak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.