ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hamsi Tava (Trabzon) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001861)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:18 AM

Hamsi Tava (Trabzon) Tarifi
 
Hamsi Tava (Trabzon) Tarifi

40 adet hamsi
100 gr. mısır unu
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz

Hamsiler ayıklanıp kafaları kopartılıp yıkanır. Bir gazet kağıdı üzerinde 100 gr. mısır unu ve 2 çay kaşığı tuz boşaltılıp karıştırılır. Özenler hamsiler 2-3'er una yatırılır, bulanır. 1 fincan yağ tavada ısıtıldıktan sonra hamsiler başları kenarda kurukları tavanın ortasına gelecek şekilde yanyana ve sık sık daire oluşturacak şekilde dizilir, üzerine düz bir kapak kapatılarak 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Kapak yardımıyla hamsiler blok halinde ters çevrilir, diğer tarafta piştikten sonra ateşten alınarak servise sunulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.