![]() |
Bosna Usulü Pirzola Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bosna Usulü Pirzola TarifiBosna Usulü Pirzola Tarifi 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 8 kuzu pirzolası 1 büyük pırasa (iyice yıkanıp ince doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı domates salçası 1 defne yaprağı 250 gr (1+1/4 su bardağı) esmer et suyu Büyük bir tavada yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Maşayla pirzolaları tavadan alıp bir tabağa koyarak, bir kenara bırakınız ![]() ![]() Doğranmış pırasayı tencereye atıp 6-7 dakika kavurunuz ![]() ![]() Pirzolaları tencereye koyup kapağını kapatarak 15-20 dakika, pirzolalar yumuşayana kadar pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten alıp, pirzolaları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız ![]() ![]() Not: Bosna usulü pirzola, pilav yada haşlanmış taze patates ile servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|