Bosna Usulü Pirzola Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bosna Usulü Pirzola TarifiBosna Usulü Pirzola Tarifi 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 8 kuzu pirzolası 1 büyük pırasa (iyice yıkanıp ince doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı domates salçası 1 defne yaprağı 250 gr (1+1/4 su bardağı) esmer et suyu Büyük bir tavada yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca pirzolaları koyup her iki yanlarım 2-3 dakika kızartınız Maşayla pirzolaları tavadan alıp bir tabağa koyarak, bir kenara bırakınız Tavada kalan yağı ısıtılmış yayvan bir tencereye aktarınız Doğranmış pırasayı tencereye atıp 6-7 dakika kavurunuz Tuz, karabiber, kırmızıbiber, domates salçası, defne yaprağı ve esmer et suyunu katıp iyice karıştırınız Pirzolaları tencereye koyup kapağını kapatarak 15-20 dakika, pirzolalar yumuşayana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, pirzolaları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız Tenceredeki sosunu döküp servis ediniz Not: Bosna usulü pirzola, pilav yada haşlanmış taze patates ile servis edilebilir
|
|
|
|