ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bosna Usulü Pirzola Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001794)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:29 AM

Bosna Usulü Pirzola Tarifi
 
Bosna Usulü Pirzola Tarifi

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
8 kuzu pirzolası
1 büyük pırasa (iyice yıkanıp ince doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 defne yaprağı
250 gr (1+1/4 su bardağı) esmer et suyu

Büyük bir tavada yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca pirzolaları koyup her iki yanlarım 2-3 dakika kızartınız.
Maşayla pirzolaları tavadan alıp bir tabağa koyarak, bir kenara bırakınız. Tavada kalan yağı ısıtılmış yayvan bir tencereye aktarınız.
Doğranmış pırasayı tencereye atıp 6-7 dakika kavurunuz. Tuz, karabiber, kırmızıbiber, domates salçası, defne yaprağı ve esmer et suyunu katıp iyice karıştırınız.
Pirzolaları tencereye koyup kapağını kapatarak 15-20 dakika, pirzolalar yumuşayana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, pirzolaları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Tenceredeki sosunu döküp servis ediniz.

Not: Bosna usulü pirzola, pilav yada haşlanmış taze patates ile servis edilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.