![]() |
Bosna Usulü Pirzola Tarifi
Bosna Usulü Pirzola Tarifi
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 8 kuzu pirzolası 1 büyük pırasa (iyice yıkanıp ince doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı domates salçası 1 defne yaprağı 250 gr (1+1/4 su bardağı) esmer et suyu Büyük bir tavada yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca pirzolaları koyup her iki yanlarım 2-3 dakika kızartınız. Maşayla pirzolaları tavadan alıp bir tabağa koyarak, bir kenara bırakınız. Tavada kalan yağı ısıtılmış yayvan bir tencereye aktarınız. Doğranmış pırasayı tencereye atıp 6-7 dakika kavurunuz. Tuz, karabiber, kırmızıbiber, domates salçası, defne yaprağı ve esmer et suyunu katıp iyice karıştırınız. Pirzolaları tencereye koyup kapağını kapatarak 15-20 dakika, pirzolalar yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, pirzolaları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Tenceredeki sosunu döküp servis ediniz. Not: Bosna usulü pirzola, pilav yada haşlanmış taze patates ile servis edilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.