![]() |
Kırmızı Biberli Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Biberli Tavuk TarifiKırmızı Biberli Tavuk Tarifi Malzemeler - 4 parça derili tavuk - 15 gr ![]() - 500 gr ![]() - 1 diş ezilmiş sarımsak - 1 yemek kaşığı tatlı kırmızıbiber - Tuz,karabiber - 150 ml ![]() - 150 ml ![]() - Süslemek İçin: - Taze soğan Süre:100 dk - 4 Kişilik Yapılışı Fırını 18O C'ye ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hafifçe ateşi yükseltin ![]() ![]() ![]() ![]() Kremayı bir kapta ısıtın, ama kaynatmayın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kırmızı Biberli Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Biberli Tavuk TarifiKırmızı Biberli Tavuk Tarifi Malzemeler: 4 parça tavuk, derili 15 gr margarin veya tereyağı 500 gr soğan, ince doğranmış 1 diş sarımsak, ezilmiş 1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızıbiber Tuz ve karabiber 150 ml tavuk suyu, kaynar halde 150 ml krema Taze soğan Hazırlanışı: Fırını 180°C ısıtın ![]() Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hafifçe ateşi yükseltin ![]() ![]() Güvecin kapağını kapatıp yemeği fırında 45 dak ![]() ![]() ![]() Kremayı bir kapta ısıtın, ama kaynatmayın ![]() ![]() AŞÇININ ÖNERİSİ: Güveciniz yoksa, yemeği büyük bir kapaklı tavanın üstünde pişirebilirsiniz ![]() DİKKAT: Pürenin çok sulu olmamasına dikkat edin ![]() ![]() SERVİS ÖNERİLERİ: Pilava 10 gr ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|