Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, kırmızı, tarifi, tavuk

Kırmızı Biberli Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Biberli Tavuk Tarifi



Kırmızı Biberli Tavuk Tarifi

Malzemeler
- 4 parça derili tavuk
- 15 gr margarin veya tereyağı
- 500 gr ince doğranmış soğan
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tatlı kırmızıbiber
- Tuz,karabiber
- 150 ml kaynar tavuk suyu
- 150 ml krema
- Süslemek İçin:
- Taze soğan

Süre:100 dk - 4 Kişilik Yapılışı Fırını 18O C'ye ısıtın Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin Soğan ve sarımsağı ekleyip güvecin kapağını kapatın Yaklaşık 45 dakika, soğan ve sarımsak kahverengi bir püre haline gelinceye kadar, pişirin Pürenin çok sulu olmamasına dikkat edin

Hafifçe ateşi yükseltin Tavuk parçalarını, kırmızı biberi tuz ve karabiberi ekleyin Güvecin kapağını kapatıp yemeği fırında 45 dakika pişirin Zaman zaman, tavuk kurumaya yüz tuttukça sıcak olarak tavuk suyundan ekleyin

Kremayı bir kapta ısıtın, ama kaynatmayın Tavuğun üstüne döküp taze soğanla süsleyin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Kırmızı Biberli Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Biberli Tavuk Tarifi



Kırmızı Biberli Tavuk Tarifi

Malzemeler:
4 parça tavuk, derili
15 gr margarin veya tereyağı
500 gr soğan, ince doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
Tuz ve karabiber
150 ml tavuk suyu, kaynar halde
150 ml krema
Taze soğan

Hazırlanışı:
Fırını 180°C ısıtın
Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kalacak kadar büyük olmalı) Soğan ve sarımsağı ekleyip güvecin kapağını kapatın Yaklaşık 45 dak soğan ve sarımsak kahverengi bir püre haline gelinceye kadar, pişirin
Hafifçe ateşi yükseltin Tavuk parçalarını, kırmızıbiberi tuz ve karabiberi ekleyin
Güvecin kapağını kapatıp yemeği fırında 45 dak pişirin Zaman zaman, tavuk kurumaya yüz tuttukla sıcak olarak tavuk suyundan ekleyin
Kremayı bir kapta ısıtın, ama kaynatmayın Tavuğun üstüne döküp taze soğanla süsleyin ve servis yapın
AŞÇININ ÖNERİSİ: Güveciniz yoksa, yemeği büyük bir kapaklı tavanın üstünde pişirebilirsiniz
DİKKAT: Pürenin çok sulu olmamasına dikkat edin Tavuğun üstünü kaplayıp bir sos yaratmayacak şekilde koyu olmalı
SERVİS ÖNERİLERİ: Pilava 10 gr doğranmış kızarmış mantar ve doğranmış kızarmış yeşil biber ve soğan ekleyip tavuğun yanında sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.